vacke

Vacke: Bajern hoće da uništi Dortmund

Predsednik Borusije Dortmund Hans Joakim Vacke optužio je danas čelnike minhenskog Bajerna da žele da unište taj klub, odvođenjem najboljih igrača.
Bajern je prošle sezone platio Dortmundu 37 miliona evra za nemačku zvezdu Marija Gecea, dok Robert Levandovski stiže u taj tim u maju.
Borusija je osvojla dve uzastopne titule prvaka Nemačke 2011. i 2012. godine, što je krunisala ubedljivom pobedom nad Bajernom od 5:2 u finalu Nemačkog kupa u maju 2012.
-Bajern želi da nas uništi, ne zato što nas ne vole kao ljude, već zato što žele da nas eliminišu kao direktnog rivala – rekao je Vacke za nemački list Bild.
On je naglasio da se Bajern pojačao njihovim igračima, „tako da više ne predstavljamo nikakvu opasnost za njih“.
-Sve je to međutim, urađeno potpuno legitimno i moramo s tim da se pomirimo – rekao je Vacke.
Bavarski klub je prošle godine postao prvi nemački tim u istoriji koji je osvojio triplu krunu – Ligu šampiona, Bundesligu i Kup Nemačke, pobedivsi Dortmund u finalu LŠ sa 2:1.
-Ako ponude igracima dublo više novca, mi onda tu nemamo šanse – rekao je Vacke.
Dortmund je danas i zvanično angažovao srpskog napadača Miloša Jojića koji je prešao iz Partizana za 2,2 miliona evra do juna 2018.
Vacke je naglasio da klub ima u planu da se još pojaca, ali tek na leto.
-Angažovaćeno nove igrače na leto. Definitivno se nećemo zaduživati. Cilj nam je da budemo druga sila nemačkog fudbala – poručio je Vacke.

Povezana vest:  Rezovi Feliksa Magata za oporavak Šalkea