Gerard Pique

Pike: Gvardiola je najbolji trener na svetu

Fudbaler Barselone Đerar Pike rekao je danas da je Pep Gvardiola najbolji trener na svetu, iako je tokom karijere imao nesuglasice sa sadašnjim strategom minhenskog Bajerna.
-Gvardiola je i dalje najbolji trener i neko od koga sam naučio najviše. On mi je pomogao da razumem fudbal i to mu nikada neću zaboraviti. Treneri obično igračima pokažu da rade jednu stvar ili drugu, a Pep ti objasni zašto to radiš – rekao je Pike za španski magazin „Hot Daun“.
Odnos između njih dvojice nije bi idealan u Barseloni, a Gvardiola je nekoliko puta 2012. godine izostavio Pikea iz startne postave i to u veoma važnim mecevima Primere i Lige šampiona.
-Naš odnos je bio veoma napet, jer smo sličnog temperamenta. Bilo je dobrih i loših stvari, ne želim da ulazim u detalje. Pamtiću samo pozitivne stvari, kojih je zaista bilo dosta – dodao je Pike.
On je istakao da bi voelo da jednog dana postane predsednik kluba sa Nou Kampa.
-Ima još dosta vremena do tada. Želim da budem predsednik jer ovo je moj klub, znam kako funkcioniše, jer moj deda je bio direktor i potpredsednik. Volim fudbal i to mi je na prvom mestu, ali sviđaju mi se i druge stvari, kao što je vođenje biznisa.
Pike je oktrio da je svojevremeno bio veoma blizak sa Kristijanom Ronaldom, posebno kada je došao u Mančester Junajted.
-Nisam već neko vreme razgovarao sa njim. Promenio sam nekoliko brojeva. Mnogi ga osuđuju, a pritom ni ne znaju kakav je. On je za mene momak koji mi je dosta pomogao kada sam došao u Junajted. Drago mi je što je zaplakao kada je dobio Zlatnu loptu, to znači da mu je stalo i da se žrtvovao da bi osvojio nagradu – zaključio je Pike.
Pike je za Barselonu odigrao 254 utakmice i postigao 20 golova. Za reprezentaciju Španije zabeležio je 59 nastupa i postigao četiri gola.

Povezana vest:  Vulverhempton izbacio Liverpul iz FA kupa