FUDBALSKA-LOPTA

Zabrana dolaska na stadione za 300 francuskih huligana

Za 314 osoba je zabranjen pristup fudbalskim stadionima od početka francuske fudbalske sezone prve i druge lige, saopštila je danas Uprava za suzbijanje huliganizma i dodala da se od njenog formiranja 2009. godine stanje poboljšava.
Ukupno 314 osoba je privedeno na početku sezone, izjavio je Antoan Butone, šef te uprave koja je pri Centralnoj upravi javnog reda i mira. Butone je to rekao na kraju sastanka o delovanju huligana na stadionu „Luj Drugi“ u Monaku.
Na tom skupu koji se sutra završava, učestvuju policajci iz
Francuske i Monaka, kao i predstavnici Odeljenja za hitne intervencije koje se aktivira u slučaju incidenata na fudbalskim stadionima.
-Mere koje se sprovode, počinju da ubiraju plodove jer je incidenara manje – rekao je Butone i dodaje da je prošle godine u istom periodu privedeno 330 navijača.
Prva polovina francuskog fudbalskog prvenstva bila je u znaku tuča između navijača Nansija i Meca 24. septembra 2013. godine, kao i između navijača Sent-Etjena i Nice 24. novembra.
Uprava za borbu protiv huligana se oslanja na svoje predstanike u klubovima, kao i na 367 policajaca i 24 žandarma pridodatih klubovima.

Povezana vest:  Ajaks pregovara sa Bajernom o transferu Van der Vila