slavisa stojanovic slovenija (2)

Stojanović: Pokazali smo dobar nivo forme

Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je da je zadovoljan nivoom forme koju su pokazali njegovi fudbaleri u današnjoj pobedi nad tuzlanskom Slobodom u pripremnoj utakmici. 
-Zadovoljan sam, pre svega zbog činjenice da je ekipa u ovoj fazi priprema dobro trčala čitavu utakmicu i da smo pokazali dobar nivo forme – rekao je Stojanović posle utakmice u Kopru. 
Zvezda je pobedila Slobodu sa 3:0 golovima Miloša Ninkovića u 50. Iz penala, Nejca Pečnika u 52. i Luke Milunovića u 75. minutu. 
-Odigrali smo dva različita poluvremena. U prvom smo previše grešili u predaji i prijemu lopte, pa je to omogućavalo Slobodi da utakmicu drži u egalu, iako se i tada videlo da smo kvalitetniji rival. U drugom delu smo odigrali mnogo bolje, mada nam je na ruku išlo i isključenje igrača Slobode – kazao je Stojanović. 
Trener Crvene zvezde minutažu je rasporedio na veći broj igrača. 
-Još nismo počeli sa sužavanjem broja igrača koji igraju prijateljske mečeve. Imamo dovoljno vremena i utakmica pred nama. I to će doći na red po planu i programu – naveo je Stojanović. 
Kapiten crveno-belih Nenad Milijaš rekao je da je najvažnije da je njegov tim odigrao dobru prijateljsku utakmicu. 
-Mislim da smo pokazali ono što se od nas traži. Većina nas je već sada u dosta dobroj formi, ali svakako da tek predstoji konačno uigravanje. Sigurno da je bilo stvari koje i nisu valjale, ali u ovoj fazi apsolutno ne treba tražiti dlaku u jajetu. Odigrali smo dobru prijateljsku utakmicu – rekao je Milijaš. 
Crveno-beli su tako zabeležili četvrtu pobedu na pripremama, uz poraz u Beogradu od Sloge iz Petrovca na Mlavi. 

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA SP 2018, Meksiko, SAD i Kanada uspešni na startu kvalifikacija za SP