aleksandar_stanojevic_fk_partizan_1Stanojević: Oprezno, ali ofanzivno do pobede protiv Metalca
Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je danas da je njegova ekipa oprezna uoči duela protiv Metalca, ali da mora da iskoristi priliku da se učvrsti na vodećem mestu na tabeli Super lige.
-Očekuje nas teška utakmica. Metalac je hit prolećnog dela prvenstva, pobedili su Vojvodinu i Crvenu zvezdu. U sutrašnji meč ulazimo sa velikom dozom opreza i, nadam se, uz veliku podršku navijača na tribinama – rekao je Stanojević na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.
-Ovo je prilika koju ne smemo da propustimo – dodao je Stanojević.
Strateg crno-belih kazao je da oprez ne isključuje napadačku igru.
-Ne morate da igrate sa šest napadača da bi ste bili ofanzivni. Želim da izgradim prepoznatljiv stil, da Partizan igra isto kod kuće i na strani. Moramo da nametnemo svoj način igre i da uvek izgled kako se protivnik brani ‘bunkerom’ – kazao je on.
Stanojević je ocenio da ekipa ne oseća pritisak zbog činjenice da je da, prvi put od početka šampionata, zauzima prvo mesto ispred Crvene zvezde.
-Bolje je imati takvu vrstu pritiska, nego onu kada smo imali četiri boda manje od Crvene zvezde. Mislim da igrači nemaju pritisak, već ogromnu želju da pobede. Trenutno razmišljaju samo o meču protiv Metalca – kazao je on.
Strateg crno-belih izjavio je da je neizvesnost trci za titulu dobra stvar za regularnost i kvalitet Super lige i da želi da stvori ekipu koja će imati igru i rezultate i na evropskom nivou.
-Partizan u startu svake utakmice vodi sa 1:0 jer ima najbolji tim, uslove za rad i navijače. Zbog toga nema alibija. Moj cilj je evropski Partizan. U ovom trenutku još uvek ne igramo u potpunosti onako kako bih voleo – zaključio je Stanojević.
Stanojević je rekao da će štoper Mladen Krstajić najverovatnije biti spreman za utakmicu, iako je u sredu protiv Napretka zbog povrede izašao iz igre pre kraja meča.
Utakmica 26. kola Super lige između Partizana i ekipe iz Gornjeg Milanovca igra se sutra od 19 sati na stadionu u Humskoj. Crno-beli trenutno imaju 63 boda, jedan više od drugoplasirane Crvene zvezde.
Povezana vest:  Marca: Real zaradio rekordnih 450 miliona evra