Guardiola_trener_BarselonaGvardiola oprezan uoči završetka sezone

 

Trener Barselone Pep Gvardiola poručio je danas svojim fudbalerima da će predstojeće utakmice koje će aktuelni evropski i svetski šampion igrati u prvenstvu i Ligi šampiona odlučiti sezonu.

Barselona je trenutno prva na tabeli, s bodom više od Real Madrida. Aktuelni šampion Španije će sutra igrati prvenstvenu utakmicu protiv Heresa, a u sredu revanš meč polufinala Lige šampiona protiv Intera.

Povezana vest:  Novi Pazar tražio od FSS-a da kazni Zvezdu zbog navijača

Inter je u prvoj utakmici u Milanu pobedio sa 3:1.

Gvardiola je rekao da će „ove nedelje sve biti odlučeno“.

-Možemo da zaboravimo na druge stvari – sve zavisi od nas. Ne smemo pogrešiti, iako nas čekaju veliki napori – rekao je Gvardiola.

On je ocenio da je njegovim fudbalerima teško da se koncentrišu na utakmicu s Heresom, pošto stalno razmišljaju o revanšu sa Interom.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Srbija izgubila od Australije

-Moramo da pokažemo psihičku snagu. Znamo da će nam trebati mnogo truda. Uvek je teško igrati utakmice između dva meča Lige šampiona, ali je za nas svaka utakmica opasna. Mi se 11 meseci borimo za šampionsku titulu, ne smemo sutra da ispustimo prednost – rekao je trener Barselone.

Gvardiola je 2008. godine preuzeo prvi tim katalonskog kluba, koji je od tada osvojio šest trofeja – titulu prvaka Španije, Kup kralja, Superkup Španije, Ligu šampiona, Superkup Evrope i klupsko prvenstvo sveta.

Povezana vest:  Nastavlja se Super liga, Zvezda u Nišu