vojvodina pozdrav

Nikolić: Sve sam uradio u skladu sa zakonom

Bivši direktor marketinga fudbalskog kluba Vojvodina Petar Nikolić rekao je danas da je puštanjem menice na 19.566.493 dinara na legalan način naplatio potraživanja preduzeća čiji je vlasnik i optužio Novosađane da pokušavaju da zastraše njega i njegovu porodicu.
U prilog tome, Nikolić je na konferenciji u Beogradu otkrio da ga je sinoć na parkingu ispred zgrade u kojoj živi njegova majka fizički napala nepoznata osoba.
-Masnica ispod oka i ne samo ta, već i povreda jagodične kosti samo su posledica svega što se dešavalo prethodnih dana. O napadu sam momentalno obavestio policiju, ali nemam dalje informacije – rekao je Nikolić koji je dodao da je iz bezbednosnih razloga odlučio da konferenciju održi u Beogradu.
Nikolić je naveo da je njegovo preduzeće Dekatlon imalo validan ugovor sa novosadskim klubom.
-Tačno je da smo u ponedeljak, 10. februara pustili menicu i ta sredstva su došla na račun firme Dekatlon. To je urađeno na osnovu ugovora sa Vojvodinom i u skladu sa svim finansijskim i pravnim dokumentima. Nisam očekivao takvu hajku po puštanju menice, ali mislim da je time Vojvodina najviše štete napravila samoj sebi – objasnio je Nikolić.
On je naveo da je novosadski klub u celu priču „bespotrebno uvukao“ i Narodnu banku Srbije i Hipobanku.  Nikolić je podsetio da je Vojvodina angažovala njegovu firmu Dekatlon kako bi naplatila potraživanja od italijanske Đenove na ime transfera Danijela Aleksića. To je, prema njegovim rečima, i urađeno zaključno sa decembrom 2012. godine. 
On je najavio da će podneti tužbe protiv svih pojedinaca, ali i nekih medija zbog kleveta i povreda ugleda i časti.
-Neka se sada sve stvari rešavaju putem suda. Nadam se da je vreme sile u ovoj zemlji prošlo, iako me sinoćnji događaj na neki način demantovao. Ipak, verujem u sud. Takođe, previše se manipuliše imenom pokojnog predsednika Vojvodine Ratka Butorovića, ja to sebi ne mogu i neću da dozvolim jer želim da zaštitim njegovu porodicu – kazao je Nikolić.
Nikolić je odgovorio i da ne razume zašto su ga posle FK Vojvodina, napali i čelnici atletskog kluba Partizan Dragan Životić i generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković.
-Nikad nisam bio zaposlen u atletskom klubu Partizan, vodio sam fond za razvoj atletike. Bio sam sponzor i donator tog kluba. Legenda Franjo Mihalić živeo je u šupi dok mu nisam obezbedio uslove za normalan rad – tvrdi Nikolić.
Još težu optužbu izneo je na rad Slobodana Brankovića. 
-Brankovića sam tužio za falsifikovanje potpisa, a sud je to rešio u moju korist na osnovu priznanja i grafološkog tumačenja. Tvrdim, a odgovaraću ako nisam u pravu, da je Branković tokom sezone 2008/2009, dok je predsednik AŠ bio Velimir Ilić, falsifikujući odluke Upravnog odbora na račun AK Partizan prebacio pet miliona dinara – istakao je on.
Nikolić je negirao da je svojevremeno bio finansijski direktor prvenstva Evrope u atletici.
-Zbog svega što sam rekao, moja sledeća adresa je uprava za borbu protiv organizovanog kriminala. Želim da otvorim priču, a bojim se da će UBPOK otvoriti i priču kako Vojvodina licencira igrače i falsifikuje potpise igrača koji imaju određena potraživanja – zaključio je Nikolić.

Povezana vest:  Josi Benajun: Benitez me uništavao