Ljubinko-Drulovic

Drulović: Nastaviću tamo gde je Mihajlović stao

Privremeni selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović rekao je danas da želi da trajno ostane na tom mestu, kao i da će nastavati tamo gde je njegov prethodnik Siniša Mihajlović stao. 
-Veliko mi je zadovoljstvo i čast da budem na čelu ove selekcije. Zahvaljujem se svim čelnicima Fudbalskog saveza Srbije, predsedniku Tomislavu Karadžiću i generalnom sekretaru Zoranu Lakoviću. Učiniću sve da opravdam ukazano poverenje, radiću maksimalno i najpoštenije moguće – rekao je Drulović.
FSS je postavio Drulovića za vršioca dužnosti selektora, a trajno rešenje na tom mestu znaće se, kako je najavljeno, početkom maja. 
-Voleo bih i učiniću sve da nastavim da radim u reprezentaciji. Ja sam neko ko je tu, u Savezu, već godinu i po dana i svakako da mi je želja da nastavim da radim tamo gde je Siniša Mihajlović stao – kazao je Drulović. 
On je naveo da je Siniša Mihajlović ostavio bazu, kao i da treba ispoštovati igrače koji su u formi u svojim klubovima. 
-Ekipa treba da nastavi tamo gde je stala, baza postoji, Mihajlović je to ostavio. Treba u svakom slučaju ispoštovati sve igrače koji su u formi i zaslužuju da igraju. Imamo spoj mladosti i iskustva i na poslednjih nekoliko utakmica je pokazano da posedujemo izuzetan kvalitet – istakao je novi selekor. 
Drulović nije želeo da razgovara o imenima igrača koji se mogu naći u timu, ali je rekao da su svima vrata otvorena, pa tako i Ademu Ljajiću. 
-Ima vremena, tek ćemo definisati neke stvari. Imaćemo sastanke, svima su vrata otvorena, nebitno, ako taj neko zasluži sigurno će igrati. Videćemo šta i kako… Ne bi bilo logično da se ekipa promeni, stvarno su igrali momci dobro – kazao je Drulović.
Mihajlović je izbacio Ljajića iz tima, pošto je fudbaler prekršio selektorov kodeks ponašanja tako što je odbio da peva himnu pred utakmicu. 
-Da li je to Ljajić ili bilo koji drugi igrač, vrata su otvorena svakome ko želi da pruži svoj maksimum – istakao je Drulović. 
Drulovć će debitovati u Dablinu, kada će Srbija 5. marta gostovati Irskoj u prijatljskoj utakmici. 
-Na tom duelu ćemo se koncentrisati da posao odradimo maksimalno, da se dobro spremimo i našu zemlju predstavimo na najbolji mogući način – naveo je Drulović. 
Zajedno sa Drulovićem, FSS je danas angažovao i Iliju Petkovića, koji će biti koordinator u radu sa A reprezentacijom. 

Povezana vest:  Zvezda s publikom na CSKA, preinačena odluka