spanija_logoŠPANSKA LIGA, VESTI
Titula pre golova
Blaga prednost Barselone nad Realom na tabeli slična je prednosti koju na listi najboljih strelaca Primere ima Lionel Messi u odnosu na Gonzala Higuaina. Argentinac, koji nastupa za katalonski klub, bio je precizan 27 puta, dok je njegov sunarodnik iz Reala tresao mreže 25 puta. Ipak, Higuain tvrdi da bi rado ostao bez individualnog priznanja ako bi titula pripala Madriđanima:
– Ukoliko do kraja sezone ostvarimo sve pobede osvojićemo 98 bodova. Ne mogu da zamislim da ostanemo bez pehara posle takvog dostignuća. Ipak, ako nas Barselona nadmaši treba da im čestitamo, jer je nemoguće reći da ko god ove sezone postane prvak u Španiji to nije zasluženo. Ubeđen sam da možemo do titule. Sigurno da bi me obradovalo zvanje najboljeg strelca lige, ali je neuporedivo važnije da Real slavi.
Espanjol čuva Vilu
Didac Vila, mladi defanzivac Espanjola, pristao je da produži ugovor s klubom. Daroviti fudbaler je stigao u tim iz Barselone s deset godina. S uspehom je nastupao za sve mlađe kategorije. Mauricio Pochettino mu je u januaru pružio priliku za debi u seniorskoj postavi, a Vila ju je iskoristio na najbolji mogući način. Član selekcije Španije za igrače do dvadeset godina starosti trebalo bi da ostane u Espanjolu do 2015.
Forestieri hrabri saigrače
Fernando Forestieri, talentovani špic Malage, svestan je da ekipi neće biti lako da izbori opstanak u Primeri. Ipak, on je uočio pomak u igri i zato se nada najboljem:
– Potrebno je da i dalje radimo naporno i da održimo koncentraciju. Ne smemo sebi da dozvolimo da podlegnemo pritisku. Svesni smo da navijači nisu zadovoljni. Zvižduci s tribinama nam teško padaju. Ipak, ni našim pristalicama nije lako. Samo nas jedinstvo može odvesti do opstanka. Pokušaćemo da obradujemo navijače. Atmosfera u svlačionici je sjajna i zato treba da veruju u nas.
Povezana vest:  Ndlovu u kritičnom stanju posle saobraćajne nesreće