Manuel Pellegrini 11Pelegrini: Ne plašimo se Barselone

Trener fudbalera Mančester sitija Manuel Pelegrini rekao je danas da se njegova ekipa ne plaši predstojećeg duela sa Barselonom, u osmini finala Lige šampiona.
Fudbaleri Mančester sitija sutra od 20.45 na svom terenu igraju protiv Barselone, prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona. To će biti prvi nastup Sitija u toj fazi najelitnijeg evropskog takmičenja.
-Ne plašim se tog duela, pošto moj tim mora da nastavi da se razvija i stekne mentalitet igranja protiv velikih ekipa, bilo da je to u osmini finala ili četvrtfinalu. Nadam se da možemo da pobedimo na domaćem terenu – rekao je Pelegrini, preneo je Dejli Mejl.
-Ovo je dobra prilika da pokažemo koliko smo kvalitetni. Oni su iskusni, imaju odličan tim, najboljeg fudbalera sveta (Lionela Mesija), ali mislim da i mi imamo dobar tim – dodao je on.
U ekipi Sitija neće biti napadača Serhija Aguera i defanzivca Matije Nastasića, ali će u timu biti Samir Nasri, koji se oporavio od povrede.
Mančester siti ove sezone dobro igra na svom terenu, od 20 utakmica nisu pobedili u samo dve i primili su samo 18 golova.
Siti u utakmicu ulazi posle pobede nad Čelsijem od 2:0 u FA kupu, dok je Barselona pobedila u prvenstvu Rajo Valjekano sa 6:0.
-Pojedini igrači su Barselonina prednost, ali ne velika. U poslednje tri ili četiri godine Barselona je najbolji tim sveta i ima mnogo dobrih igrača. Biće spektakularna utakmica. Moramo da igramo agresivno, a nadam se da će rezultat doći. Verujemo u pobedu – rekao je Pelegrini.
Za Siti će igrati i Jaja Ture, koji je tri godine igrao za Barselonu.
-Naši navijači zaslužuju pobedu protiv velikog kluba, kako bi videli kako ekipa napreduje. Barselona je pravi primer, veliki klub sa izuzetnom istorijom. Biće to velika utakmica, a mi imamo želju da se dokažemo – rekao je Ture.
Trener Barselone Herardo Martino rekao je da je zadovoljan igrom svojih fudbalera.
-U dobroj formi ulazimo u meč sa Sitijem, ovo je savršeni trenutak da probamo da se plasiramo u četvrtfinale. Većina naših fudbalera igra prilično dobro – rekao je Martino.
Mesi je protiv Raja bio dvostruki strelac i sa 228 golova na 263 prvenstvene utakmice izjednačio se na trećem mestu liste najboljih strelaca sa Raulom. Ispred njih su Telmo Zara (251) i Ugo Sančes (234).
-Pobeda protiv Raja će nam doneti mnogo samopouzdanja pred predstojeće duele. Utakmica sa Sitijem će biti tesna, pošto oba tima imaju dobre igrače – rekao je fudbaler Barselone Pedro.
Revanš utakmica na programu je 12. marta na stadionu Kamp Nou u Barseloni.

Povezana vest:  Vukić se vratio u Partizan