spanija_logo34. KOLO PRIMERE

Lak posao pred Barselonom i Realom

Utakmice koja bi se mogla nazvati derbijem neće biti u 34. kolu Primere. Stanje na vrhu tabele trebalo bi da ostane nepromenjeno pošto Barselona dočekuje poslednjeplasiranu ekipu Hereza koja u poslednje vreme igra veoma dobro, dok će Real u goste Saragosi koja se bori za opstanak i ne zna za pobedu u poslednja tri kola.
Valensija već neko vreme igra po principu toplo-hladno, ali čuva poziciju koja je vodi u Ligu šampiona. „Slepi miševi“ dočekuju ekipu Deportiva koja je u strmoglavom padu i čini se da će ostati bez plasmana na međunarodnu scenu. U elitno evropsko takmičenje želi Majorka koja na svom terenu igra sjajno pa se očekuje da tako nastavi i protiv Malage koja je i dalje tik iznad zone ispadanja. Eventualno iznenađenje u ovom susretu godilo bi Sevilji, ali pod uslovom da ostvari povoljan rezultat na nimalo jednostavnom gostovanju Hetafeu koji želi da se umeša u borbu sa Viljarealom i Bilbaom za plasman u Ligu Evrope.
U zoni ispadanja je već duže vreme isti trojac. Herezu društvo prave Valjadolid i Tenerife koji baš i nemaju velike šanse u ovom kolu. Pre svega to važi za Tenerife koje gostuju Atletiko Madridu, dok će Valjadolid put Hihona na duel sa Sportingom koji je nanizao tri poraza.

Povezana vest:  Morales ima hematom na mozgu

Subota, 24. april:
18:00h Barselona – Herez
20:00h Saragosa – Real Madrid
22:00h Valensija – Deportivo

Nedelja, 25. april:
17:00h Sporting – Valjadolid
17:00h Rasing – Viljareal
17:00h Almerija – Espanjol
17:00h Majorka – Malaga
19:00h Atletiko Madrid – Tenerife
21:00h Hetafe – Sevilja

Ponedeljak, 26. april:
21:00h Osasuna – Atletik Bilbao

Povezana vest:  Đanfranko Zola novi trener Kaljarija

Tabela: Barselona 84, Real 83, Valensija 59, Majorka 55, Sevilja 54, Viljareal i Atletik 49, itd.