Steven GerrardDžerard: Poraz u FA kupu nas neće usporiti

Kapiten fudbalera Liverpula Stiven Džerard rekao je danas da poraz od Arsenala u FA kupu niće uticati na njegovu ekipu uoči važnih utakmica u sezoni.
Arsenal je juče pobedio Liverpul sa 2:1 i plasirao se u četvrtfinale FA kupa. Golove za londonski tim postigli su Alek Okslejd Čemberlejn i Lukas Podolski, a gol za goste postigao je Džerard iz penala, nakon što je u šesnaestercu srušen Luis Suares.
-Nemamo zbog čega da žalimo. Ponekada iz utakmica ne dobijete ono što zaslužujete, a utakmica sa Arsenalom je primer za to. Moramo da nastavimo i da se okrenemo utakmici protiv Svonsija u prvenstvu – rekao je Džerard, preneli su britanski mediji.
-Sa ovakvom igrom svakome možemo da pariramo. Opasni smo i stvaramo mnogo šansi za pobedu. Ljudi sa pravom govore da smo ekipa za vrh. Moramo brzo da se oporavimo od poraza – to je ono što rade vrhunske ekipe – dodao je 33-godišnji fudbaler.
Liverpul je u završnici utakmice tražio još jedan penal, posle duela Suaresa i Okslejd Čemberlena u kaznenom prostoru, ali sudija Hauard Veb ga nije dosudio.
-To je bio penal, očigledniji nego onaj koji je prethodno dosuđen. Sudija je bio blizu, a iz takvog duela očekujete da dobijete penal. Hauard Veb je vrhunski sudija i suguran sam da će se preispitati. On nije mislio da je faul, ali razočaran sam njegovom odlukom – rekao je on.
-Da smo dobili penal možda bismo postigli gol koji bi nam doneo ponovljenu utakmicu – dodao je Džerard.

Povezana vest:  Romario: FIFA i brazilska vlada obmanjuju Brazilce