nemanja vidicJunajted traži dostojnu zamenu za Vidića na mestu kapitena

Fudbalski klub Mančester junajted počeo je potragu za novim kapitenom, posle najavljenog odlaska Nemanje Vidića na leto.
-Kapiten Mančester junajteda je uvek bio čovek sa velikim karakterom i ovog leta, kada Nemanja Vidić napusti dužnost, ta čast će biti preneta na nekog drugog dostostojnog kandidata – naveli su iz
Mančester junajteda.
Vidićevi zamenici prethodnih godina bili su Patris Evra i Rio Ferdinand, ali će Junajted pokušati da nađe dugoročno rešenje.
Trener Dejvid Mojs, koji je letos zamenio legendarnog Aleksa Fergusona, rekao je da će svaki kandidat biti pažljivo razmotren.
-Moraćemo da se uverimo da osoba koja preuzme kapitensku traku zna šta to znači za klub. Moraće da zna odgovornost koju to povlači sa sobom i šta je potrebno da radi – rekao je Mojs za klupski sajt.
Kao najozbiljniji kandidati navode se golman David De Hea i štoper Džoni Evans.
Vidić je u Junajted došao krajem decembra 2005. godine i posle polusezone prilagođavanja postao je jedan od najboljih igrača tog kluba.
Srpski fudbaler, nekadašnji defanzivac Crvene zvezde i kapiten reprezentacije, traku u Junajtedu dobio je u sezoni 2010/11. kada je nasledio Gerija Nevila, koji zbog povreda nije mnogo igrao.
Vidić je za Junajted odigrao 286 utakmica, a na kraju sezone će posle osam i po godina napustiti klub.

Povezana vest:  Srpski fudbaleri u novembru gostuju Kini i Južnoj Koreji