francuska_liga_logoFRANCUSKA LIGA, VESTI
Girard se buni
Budući da su se tek ove sezone vratili u elitu, fudbaleri, uprava i stručni štab Monpelijea mogu da budu prezadovoljni učinkom. Tokom većeg dela šampionata su bili u samom vrhu, gde su i danas, ali je u prethodnih nekoliko nedelja ipak primetno da izabranici Renea Girarda gube dah. Bogatiji klubovi imaju na raspolaganju više igrača, što se odražava na rezultate. Međutim, taj vid prednosti nije ono što boli trenera Monpelijea. On je izjavio:
– Nismo favorizovani i okolnosti nam jednostavno ne idu naruku. Prvenstvo je očito skrojeno po meri Olimpika iz Marselja. Igraju kad žele i gde žele. Ne bi me iznenadilo da se šampionat produži do avgusta ako im bude bilo potrebno još šest bodova.
Da Girardove reči nisu bez osnova svedoči i činjenica da je Olimpik ovosezonske duele sa Sošoom, prvobitno planirane za jesenji, odnosno prolećni deo šampionata, odigrao 7. aprila i nedelju dana kasnije, što nedvosmisleno daje za pravo treneru Monpelijea da konstatuje kako je kalendar bio naklonjen Olimpiku.
Frau na staroj stazi
Već nekoliko godina Piere-Alain Frau ne prikazuje partije na kakve je javnost navikla. Štaviše, mediji su tvrdili da golgeter nije dovoljno zainteresovan za fudbal otkako je 2006. napustio Lion. Frau ih je s uspehom demantovao tokom ovog šampionata. Postigao je 12 pogodaka za Lil u 28 mečeva, što odgovara zbiru golova koje je dao u prethodnih pet sezona. Zato i ne čudi da ima razloga za zadovoljstvo:
– Ni sam nisam verovao da je ovakav pomak moguć. Ne želim da krijem da su me pogađale glasine koje su do mene dopirale. Na treninzima sam shvatio da mogu da igram kao nekad i da nisam rekao poslednju reč.
Diakhate čeka odluku
PAPE DIAKHATE se solidno snašao u Sent Etjenu ove sezone. Odigrao je 14 utakmica i nametnuo se kao pravo rešenje za samo srce odbrane francuskog kluba. Međutim, Senegalac je trenutno pozajmljen od kijevskog Dinama. Njegova želja je da se klubovi dogovore o trajnom transferu:
– Voleo bih da ostanem. Čelnici Sent Etjena su već u kontaktu s ukrajinskim kolegama. Dinamo očekuje obeštećenje od osam miliona evra. Dobio sam signal da bi uprava želela da me zadrži, ali im neću zameriti ni ukoliko dogovor izostane.
Povezana vest:  FRANCUSKA LIGA, Rezultati i tabela 12. kolo Le Championnat