adnan januzaj mancester

Januzaj dobio poziv da zaigra za Kosovo

Fudbaler Mančester Junajteda Adnan Januzaj dobio je zvanični poziv da zaigra za Kosovo protiv Haitija 5. marta, objavio je danas Bi-Bi-Si. 
-Taj poziv je simboličan – objavio je Fudbalski savez Kosova. 
Januzaj može da bira između nekoliko zemalja za koje bi mogao da igra, a među njima su Turska, Belgija, Albanija i Srbija, a u budućnosti možda i Engleska. Ukoliko bi i zaigrao za reprezentaciju Kosova, kako piše Bi-Bi-Si, ne bi izgubio mogućnost da izabere i neku drugu selekciju, jer je Kosovu dozvoljeno da igra samo prijateljske mečeve. 
Generalni sekretar Fudbalskog saveza Kosova Erol Salihu je ranije kazao da su u kontaktu sa ocem i stricem fudbalera. 
-Verujem da je dužan da pokaže svom narodu da će biti tu, u istorijskom trenutku. Očekujemo odgovor do kraja nedelje. On bi svojim pojavljivanjem, pa makar i na 15 minuta, pokazao da nije zaboravio svoj narod – rekao je Slihu. 
Januzaj, koji je u oktobru prošle godine potpisao novi petogodišnjni ugovor sa Mančester junajtedom, rođen je u Belgiji, a roditelji su mu poreklom sa Kosova i Albanije. On, takođe, može da igra i za reprezentaciju Srbije, dok su njegovi baba i deda Turci. 
FIFA je sredinom januara odobrila klubovima i reprezentaciji Kosova da igraju prijateljske utakmice, ali bez nacionalnih simbola i bez intoniranja himne. Fudbaleri na dresovima smeju da imaju samo zvezdu I natpis „Kosovo“. 
Meč između Kosova i Haitija igra se 5. marta na stadionu „Adem Jašari“ u južnom delu Kosovske Mitrovice. 

Povezana vest:  18. KOLO JELEN SUPER LIGE, Zvezda motivisana protiv Napretka