FSS logo

Srbija kažnjena delimičnim zatvaranjem stadiona 

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije igraće jedan meč kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2015. pred deimično zatvorenim stadionom, odlučila je Evropska fudbalska unija, koja je zbog rasizma navijača kaznila i CSKA iz Moskve i kiparski Apolon. UEFA je kaznila srpsku rerezentaciju zbog toga što su navijači majmunskim pokličima u utakmici odigranoj 15. novembra vređali igrače Belgije, trenutno vodeće selekcije u grupi. Taj meč je završen remijem – 2:2.
Budući da Srbija preostale tri utakmice igra u gostima, kazna će se odnositi na eventualni meč baraža za plasman na PE u Češkoj.
Fudbalski savez Srbije će morati da zatvori dva sektora za ulazak navijača na jednoj tribini stadiona na kojem ae meč biti odigran, saopšteno je na zvaničnom sajtu FSS.
O odluci koja će dva sektora biti zatvorena tom prilikom FSS će obavestiti UEFA 30 dana pre odigravanja meča.
Pored navedene kazne, FSS će na toj utakmici kod kuće morati da istakne transparente sa natpisom „Reci NE rasizmu“, sa zvaničnim logom UEFA i organizacije FARE. Ti transparenti će morati da budu istaknuti u sektorima zatvorenim za ulazak navijača i ne mogu biti manjih dimenzija od 20 x 15 metara.
Takođe, pre početka te utakmice kapiten nacionalnog tima Srbje pročitaće poruku upućenu navijačima u kojoj će se proklamovati svi principi fer-pleja i u kojoj će se strogo reći „ne“ rasizmu, dodaje se u saopštenju FSS.
Pored delimične zabrane igranja pred domaćom publikom, FSS je kažnjen i sa 5.000 evra.

Povezana vest:  Jevtović: Viktorija je ozbiljan izazov