dragan djuric predsednik fk partizanĐurić preneo ovlašćenja na potpredsednike

Predsednik fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić rekao je danas da je sva ovlašćenja preneo na potpredsednike crno-belih i da će se uključiti u rad koliko god bude mogao, ali da se na narednoj Izbornoj skupštini sigurno niće ponovo kandidovati za tu funkciju.
-S obzirom na obaveze i probleme koje imam u privatnom bitisanju, ne mogu da budem prisutan kao u prethodnom periodu. Moje prisustvo u narednih pet-šest meseci će biti dosta smanjeno i na moju molbu sam preneo ovlašćenja na potpredsednike, a ja ću kao predsednik da se uključim koliko god mogu – rekao je Đurić novinarima na stadionu Partizana posle sednice Upravnog odbora.
Redovna Izborna skupština Partizana trebalo bi da se održi u decembru, ali je Đurić rekao da će se možda održati ranije.
-Izborna skupština je u decembru, meni mandat i Upravnom odboru ističe tada. Pobrinućemo se u narednih četiri-pet meseci da pripremimo tu sednicu, a da li će ona biti u junu, julu ili septembru ne znam, ali odgovorno tvrdim da se ja neću ponovo kandidovati za tu funkciju. Dosta je bilo ovih šest godina, moramo da nađemo ljude, koji će doći u Partizan… Časne ljude, koji će da rade i nek’ budu uspešni kao i mi, pa ćemo svi biti zadovoljni – rekao je Đurić.
U saopštenju crno-belih od prošle nedelje je navedeno da je Đurić obavestio Sekretarijat da „zbog privatnih obaveza neće moći da se posveti radu kluba u meri i na način kao što je to bio slučaj u prethodnom periodu“.
Na današnjem Upravnom odboru potvrđena je odluka Sekretarijata.
-Predsednik kluba je predložio, imajući u vidu blizak početak takmičarske sezone, obaveze i ambicije kluba, da potpredsednici kluba preuzmu poslove predsednika kluba. Sekretarijat je prihvatio izneti predlog, a predsednik kluba će učestvovati u radu organa kluba u skladu s mogućnostima – navodi se u saopštenju Sekretarijata od prošle nedelje.
Đurić je dan po izdatom saopštenjju izjavio da nije podneo ostavku na tu funkciju i da će nastaviti da radi u klubu.
Đurić je istakao da je posle prošlonedeljne sednice sekretarijata bilo različitih tumačenja i naglasio da nije podneo ostavku.
-Imam poverenja u ove ljude, nisam dao ostavku, biću uz klub – dodao je Đurić.
Predsednik Partizana je rekao da su svi u klubu jedinstveni i da su sve odluke uvek donošene jednoglasno, a na pitanje novinara da li vidi kandidata koji će ga zameniti na toj funkciji, on je rekao da u ovom trenutku ne vidi takvog čoveka.
-U ovom trenutku ne vidim takvu osobu. Razmišljao sam dosta o tome još u decembru i da se pojavio takav čovek ja bih rekao: ‘Umorio sam se, imamo pravog čoveka’. Međutim, u ovom trenutku nemamo takvog. Nek osvoji bar četiri titule u šest godina, mi ćemo biti zadovoljni. Nije lako naći takvog, mnogo je teško biti predsednik Partizana, to je rudnik u kom ima mnogo problema – kazao je on.
Đurić je istakao da je cilj kluba sedma uzastopna titula i da veruje da će se to ostvariti zbog pojačanja u prethodnom periodu.
-Naš cilj je sedma titula, doveli smo trenera koji ima velike ambicije. Procenili smo da je taj momak od kvalitetnijih kadrova u Srbiji i mislim da smo uradili pravu stvar, a za to su dokaz rezultati i igra na pripremama – kazao je Đurić.
On je još jednom zahvalio prethodnom treneru Vuku Rašoviću na svemu što je uradio i ponovio da je jesenji deo šampionata možda bio I najteži period od kada je on na čelu crno-belih.
Potpredsednik kluba Ratomir Babić rekao je da su u Upravi jedinstveni i da su sve promene izvršene kako bi se ostvarili zacrtani ciljevi.
-Predsednik ostaje predsednik Partizana, pomagaće klubu kada bude mogao. Odlučili smo da ne treba sada praviti nikakave velike zahvate, jer je prvenstvo tu. Hoćemo da se borimo za titulu i da se plasiramo u Ligu šampiona – kazao je Babić.
On se i izvinio novinarima jer se nije javljao na telefonske pozive. Kazao je i da niko neće birati predsednika kluba preko štampe.
-Niko ne može da bira predsednika preko novina i Partizan je ozbiljan klub. Svako ko želi da se kandiduje neka dođe, vrata su otvorena, a ne da se javljaju preko novena – rekao je Babić.
On je dodao da bi najbolje za klub bilo da na mesto predsednika dođe čovek „sportsko-ekonomski obrazovan“, kako bi vodio uspešan klub kao Partizan.
Đurić je uhapšen 13. januara zbog krivične prijave koju je protiv njega podnela policija u vezi s privatizacijom Veterinarskog zavoda, kao jedne od sporne 24 privatizacije. On je deset dana kasnije pušten iz pritvora pošto je položio jemstvo od dva miliona evra.
Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu u vezi s privatizacijom Veterinarskog zavoda kojeg je 2005. godine kupila kompanija Zekstra, koja je u Đurićevom vlasništvu.
Đurić je osumnjičen za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica jer je u postupku privatizacije za konzorcijum pravnih lica Zekstra d.o.o i Bankom d.o.o. pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više od 207 miliona dinara.

Povezana vest:  Božović: Da jednu utakmicu dobijemo bez drame