UEFA-Liga-Evrope

LIGA EVROPE. REZULTATI

Slavlje Benfike u Solunu, Totenhem poražen u Ukrajini

Fudbaleri Benfike savladali su večeras u Solunu ekipu domaćeg PAOK-a sa 1:0, a istim rezultatom Totenhem je poražen na gostovanju ukrajinskom Dnjepru, u prvim utakmicama šesnaestine finala Lige Evrope. Pobedi Benfike doprineli su i brojni srpski internacionalci u njenim redovima. Filip Đuričić i Miralem Sulejmani bili su starteri, dok su Ljubomir Fejsa i Lazar Marković u igru ušli u drugom poluvremenu.
Đuričić je i asistirao strelcu odlučujućeg gola u 59. minutu, Brazilcu Limi, pa portugalski tim mirno čeka revanš u Lisabonu.
Bivši fudbaler Partizana Zvonimir Vukić poraz PAOK-a odgledao je sa klupe za rezerve.
Totenhem sa golom minusa ide iz Dnjepropetrovska, gde je prednost domaćem Dnjepru obezbedio Konopljanka golom iz penala u finišu susreta.
Na tom meču, kao i na susretu u Odesi između Černomoreca i Olimpika iz Liona (0:0), minutom ćutanja odata je pošta žrtvama krvavih sukoba između bezbednosnih snaga i demonstranata u ukrajinskoj prestonici Kijevu.
Utakmica na neutralnom terenu u Nikoziji, gde je kijevski Dinamo ugostio Valensiju, završen je pobedom španskog predstavnika sa 2:0.
Fiorentina je završila posao na gostovanju u Danskoj slaveći protiv Esbjerga (3:1), a prednost je obezbedila već u prvom poluvremenu.
Srpski defanzivac u ekipi „ljubičastih“ Nenad Tomović meč je odsedeo na klupi.
Rezultati prvih utakmica šesnaestine finala: Anži – Genk 0:0, Juventus – Trabzon 2:0 (1:0), Esbjerg – Fiorentina 1:3 (1:3), Liberec – AZ Alkmar 0:1 (0:0), Dnjepar – Totenhem 1:0 (0:0), Černomorec – Olimpik Lion 0:0, Dinamo Kijev – Valensija 0:2 (0:0), PAOK – Benfika 0:1 (0:0).
Revanš utakmice na programu su 27. februara.
Od 21.05 sati igraju Svonsi – Napoli, Porto – Ajntraht Frankfurt, Betis – Rubin Kazanj, Maribor – Sevilja, Viktorija Plzenj – Šahtjor Donjeck, Lacio – Ludogorec, Ajaks – Salcburg i Makabi Tel Aviv – Bazel.

Povezana vest:  Runi produžio ugovor sa Mančester junajtedom do 2015.