cukaricki

Čukarički pobedio Rad, Napredak bolji od Jagodine

Fudbaleri Čukaričkog pobedili su na svom terenu u Beogradu Rad sa 2:0, dok je Napredak u Kruševcu bio bolji od Jagodine sa 2:1 u utakmicama 16. kola Super lige Srbije. Čukarički je poveo u 31. minutu golom Ivana Todorovića. Matić je izveo korner sa desne strane, Slavoljub Srnić je loptu dobacio na drugu stativu, a Todorović je sproveo u mrežu. 
Konačan rezultat postavio je Nenad Mirosavljević u 90. minutu na asistenciju Igora Matića. Čukarički je posle sedme prvenstvene pobede „skočio“ sa sedmog na peto mesto i ima 25 bodova, dok je Rad ostao na poslednjem mestu sa 11 bodova i predstoji mu velika borba za opstanak. 
Napredak je pred svojim navijačima posle preokreta u drugom poluvremenu savladao Jagodinu, koja je i uprkos porazu zadržala treće mesto na tabeli. Prvi gol na meču postigao je Aleksandar Živanović u 33. minutu, kada je natrčao na odbijenu loptu posle šuta Dorđa Šušnjara. 
Napredak je do izjednačenja došao u 45. minutu preko Miloša Bajića, koji je posle solo prodora udarcem spoljnim delom stopala savladao golmana Jagodine. Konačan rezultat postavio je Ibrahim Mama Ndijae u 75. minutu na asistenciju Nemanje Vidakovića. 
Jagodina se nalazi na trećem mestu sa 27 bodova, dok je ekipa Nenada Lalatovića deveta sa 20. Meču u Kruševcu prisustvovalo je oko 4.000 gledalaca. 

Povezana vest:  Lacio četiri nedelje bez Klosea i Gonzalesa