Neymar igra

Skolari dodao trojicu igrača za gostovanje u Južnoj Africi

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Luis Felipe Skolari dodao je trojicu igrača iz domaćih klubova u sastav za gostovanje u Južnoj Africi, gde će petostruki prvaci sveta odigrati prijateljsku utakmicu sa domaćinom početkom marta.
Popularni „Felipao“, pod čijim je vođstvom Brazil osvojio šampionsku titulu 2002, povešće u Južnu Afriku samo 19 igrača, a ekipi su priključeni napadači Fred (Fluminense) i Žo (Atletiko Mineiro), kao i golman Žeferson iz Botafoga.
-Biće ovo još jedna prilika za zajedničko druženje i glazuru ekipe, jedna od poslednjih pre nego što odredim konačan sastav za Mundijal. Predstoji važan test protiv Južne Afrike, koja je u novembru u prijateljskom meču pobedila Španiju – rekao je Skolari.
Do početka svetskog šampionata, čiji je domaćin na leto, Brazil će odigrati još prijateljske mečeve sa Panamom i Srbijom, pre nego što se na premijeri Mundijala 12. juna sastane sa Hrvatskom u Sao Paulu.
Prijateljska utakmica između Južne Afrike i Brazila zakazana je za 5. mart u Johanesburgu, a Skolari računa na sledeće igrače:
Golmani: Žulio Cezar (KPR, na pozajmici u Torontu), Žeferson (Botafogo).
Odbrana: Tijago Silva (Pari Sen Žermen), David Luiz (Čelsi), Dante (Bajern Minhen), Dani Alveš (Barselona), Rafinja (Bajern Minhen), Marselo (Real Madrid).
Sredina terena: Paulinjo (Totenhem), Fernandinjo (Mančester Siti), Luiz Gustavo (Volfsburg), Ramireš (Čelsi), Oskar (Čelsi), Vilijan (Čelsi).
Napadači: Nejmar (Barselona), Hulk (Zenit), Bernard (Šahtjor Donjeck), Fred (Fluminense), Žo (Atletiko Mineiro).

Povezana vest:  KUP SRBIJE ZVEZDA-PARTIZAN, Karte za Kup u prodaji