Didier Drogba

Drogba: Čelsi je 10 puta bolji od Galatasaraja

Fudbaler Galatasaraja Didije Drogba rekao je, uoči utakmice sa Čelsijem u osmini finala Lige šampiona, da je engleski klub 10 puta bolji od turskog, ali da veruje u dobar rezultat. Fudbaleri Galatasaraja sutra od 20.45 u Istanbulu igraju protiv Čelsija, prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona. 
-Da li je Čelsi bolji od Galatasaraja? Jeste, 10 puta bolji. Ali, ja kada igram, igram da bih pobedio. Biće teško, ali sve je moguće. Ako postoji i jedan odsto šanse da pobedimo, verujem da to možemo – rekao je Drogba. 
Galatasaraj će pokušati da se plasira u četvrtfinale drugu godinu uzastopno. Drogba je s Čelsijem osvojio Ligu šampiona u sezoni 2011/2012, kada je u finalu protiv Bajerna iz Minhena izjednačio u regularnom delu na 1:1, a zatim i pogodio poslednji penal. Saigrači i navijači su ga posle te utakmice nazvali junakom i legendom kluba. On je odigrao 341 utakmicu za Čelsi i postigao 157 golova. 
Fudbaler Obale Slonovače rekao je da „Čelsi zauzima posebno mesto u njegovom srcu“, ali da želi pobedu u sutrašnjem duelu. On je ove sezone postigao 12 golova u svim takmičenjima. 
-Biću srećan ako postignem gol, pošto želim da prođemo u četvrtfinale, ali morate da pokažete poštovanje – rekao je Drogba. 
Čelsi u utakmicu ulazi posle pobede protiv Evertona od 1:0, posle koje je zadržao prvo mesto na tabeli. 
-Nikada nismo verovali da ne možemo da osvojimo titulu, ali Žoze Morinjo je došao u klub da uradi velike stvari na duge staze, što pokušava i da uradi – rekao je napadač Čelsija Samjuel Eto. 
-Igrači veruju da je to moguće, ali to nije naš zadatak. Sada samo mislimo o utakmici s Galatasarajem, a o ostalim ekipama i mečevima ne razmišljamo – dodao je Eto. 
Revanš utakmica igra se 18. marta od 20.45 na stadionu „Stamford Bridž“ u Londonu. 

Povezana vest:  Mendeš: Morinjo je posvećen Junajtedu