rene_adler_golman_bajer_reprezentacijanemackeGolman Nemačke Adler se vraća na teren
Rene Adler (25) zadobio je frakturu rebra na utakmici 31. kola nemačkog prvenstva u gostujućem porazu njegovog Bajer Leverkuzena kod Štutgarta 2-1 i postojala je sumnja da bi zbog toga mogao doći pod znak pitanja njegov nastup na SP-u.
Sada je takva sumnja otklonjena i stručni tim u čijem su sastavu bili Bajerov lekar Ahim Munster, lekar Nemačkog fudbalskog saveza Dr. Hans-Vilhelm Muler-Volfarth i specijalista dr. Ludvig Zibauer odobrili su njegov povratak na teren.
-Medicinski gledano, nemam nikakvih teških problema i sledeće nedelje moći će da se vrati redovnim treninzima. Videćemo kako ću se osećati iz dana u dan, pa ćemo razumno i smireno doneti odluku o mom povratku – rekao je Adler. Do kraja sezone u njmačkom prvenstvu ostala su tri kola, a četvrtoplasiranom Bajeru su preostale utakmice protiv Hanovera (danas), Herte (1. maja) i Borussije Menhengladbah (8. maja).
Adler je svoj status prvog golmana nacionalnog tima kod Joakima Leva izborio odlaskom u penziju Jensa Lehann i tragičnom smrću Roberta Enkea, te je branio redovno u kvalifikacionim mečevima za SP.
Povezana vest:  Navijači Šalkea traže ostavke čelnika kluba