UEFA-Liga-Evrope

LIGA EVROPE

Betis priredio iznenađenje i eliminisao Rubin

Fudbaleri Betisa plasirali su se u osminu finala Lige Evrope pošto su večeras u Kazanju, u revanš utakmici šesnaestine finala, savladali ekipu domaćeg Rubina sa 2:0.
Španski predstavnik priredio je iznenađenje i slavio na teškom gostovanju u ruskom Tatarstanu, nakon remija 1:1 u prvom meču u Sevilji.
Trijumf Betisa najavio je Nono pogotkom u završnici prvog dela susreta, a obezbedio je Kastro dvadeset minuta nakon odmora.
Neočekivani uspeh u Ligi Evrope mogao bi da bude podsticaj španskom timu u daljoj borbi za opstanak u Primeri, gde je na začelju tabele sa samo 14 bodova iz 25 utakmica.
Betis u osmini finala čeka pobednika dvomeča između Sevilje i Maribora.
U ostalim revanšima šesnaestine finala od 19 sati igraju Napoli – Svonsi (prvi meč 0:0), Sevilja – Maribor (2:2), Šahtjor Donjeck – Viktorija Plzenj (1:1), Ludogorec – Lacio (1:0), Salcburg – Ajaks (3:0), Bazel – Makabi Tel Aviv (0:0) i Ajntraht Frankfurt – Porto (2:2), a od 21.05 sati Genk – Anži (0:0), Valensija – Dinamo Kijev (2:0), Benfika – PAOK (1:0), AZ Alkmar – Liberec (1:0), Fiorentina – Esbjerg (3:1), Olimpik Lion – Černomorec Odesa (0:0), Trabzon – Juventus (0:2) i Totenhem – Dnjepar (0:1).

Povezana vest:  Voždovac deklasirao Radnički iz Niša