Manuel Pellegrini Manchester City

Uefa suspendovala Pelegrinija

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (Uefa) suspendovala je danas trenera Mančester sitija Manuela Pelegrinija na dve utakmice, jer je posle meča njegove ekipe s Barselonom u Ligi šampiona kritikovao sudiju Jonasa Eriksona. Kazna za Pelegrinija stupa na snagu odmah, pa tako Čileanac neće moći da predvodi Siti u revanš meču osmine finala Lige šampiona protiv Barselone. 
Pelegrini je posle meča rekao da je arbitar direktno odlučio meč i doveo u pitanje kompetentnost sudije, jer je isključio Martina Demikelisa posle starta nad Argentincem Lionelom Mesijem. Argentinac je potom postigao gol iz jedanaesterca i doveo Barselonu u vođstvo. Katalonci su na kraju pobedili sa 2:0. 
U saopštenju Uefe navodi se da Pelegrini u predstojeća dva meča Lige šampiona neće moći da kontaktira sa svojim igračima, a ako bude ponovio prekršaj u naredne dve godine, ponovo će biti suspendovan. 
Čileanski trener se posle konferencije za novinare izvinio sudiji Eriksonu. Revanš utakmica osmine finala Lige šampiona između Barselone i Mančester sitija igraće se u Barseloni 12. marta od 20.45. 

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Čileanci se nadaju iznenađenju, Brazilci oprezni