Ljubinko-Drulovic

Drulović: Utakmica od velikog značaja

Vršilac dužnosti selektora reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović rekao je danas da prijateljsku utakmicu protiv Republike Irske shvata ozbiljno kao da se igra za bodove.
-Za nas je meč u Dablinu takmičarskog karaktera. Moramo da imamo takav pristup sve do početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Spremni smo za utakmicu protiv odlične selekcije Republike Irske. Vidim da domaćini najavljuju veliki broj navijača na tribinama – rekao je Drulović na konferenciji za medije uoči meča.
Kapiten Srbije Branislav Ivanović istakao je da nacionalna selekcija nema više prava na kiks i da mora da se plasira na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.
-Nije fraza, ali mi zaista kvalifikacije za EP počinjemo u Irskoj. To je jedna od pet utakmica koje su nam preostale do mečeva za bodove. Poznato je da nemamo ni najmanje pravo na grešku, niti bilo kakav izgovor. Plasman u Francusku je naša obaveza – dodao je Ivanović.
Zamenik kapitena reprezentacije Srbije i fudbaler Mančester Sitija Aleksandar Kolarov nada se da su njegovi saigrači i on naučili mnogo iz prethodnih kvalifikacija.
-U poslednja dva kvalifikaciona ciklusa nismo ostvarili rezultat koji smo želeli. U ovom trenutku nalazimo se u prednosti jer je ekipa kroz neuspehe stekla potrebno iskustvo. Ako smo inteligentni greške više nećemo praviti, već ćemo iz njih izvući pouke i primeniti ih u budućnosti. Ima dovoljno vremena i utakmica do kvalifikacija, ali to ne znači da treba svaki meč ili trening shvatiti olako – zaključio je Kolarov.
Utakmica između Republike Irske i Srbije igra se sutra od 20.45 na stadionu „Aviva“ u Dablinu.

Povezana vest:  Real Sosijedad bolji od Selte, bez pobednika u duelu Betisa i Sportinga