Robert Lewandowski 1

Levandovski propusta utakmicu protiv Škotske

Napadač Borusije iz Dortmunda Robert Levandovski povređen je na treningu nacionalne reprezentacije Poljske i propustiće sutrašnji prijateljski meč protiv Škotske. Agencija PAP prenosi da je Levandovski napustio kamp poljske reprezentacije i otputovao u Nemačku.
Vrsni napadač osetio je bolove u kolenu na bundesligaškoj utakmici u subotu protiv Nirnberga (3:0), na kojoj je bio strelac, a danas je povreda pogoršana. 
Poljski mediji prvobitno su preneli da se radi o težoj povredi ukrštenih ligamenata kolena, što bi značilo da Levandovskom predstoji višemesečna pauza, ali je lekar reprezentacije Jacek Jaroževski potvrdio da se radi o blagom nagnječenju prednjeg ligamenta.
-Razgovarali smo s njegovim klupskim lekarom i, prema našem mišljenju, Robert ne bi smeo da igra na sledećem prvenstvenom meču za Borusiju – rekao je Jaroževski.
Levandovski, koji je ove sezone postigao za Borusiju Dortmund 15 prvenstvenih golova plus šest u Ligi šampiona, na leto će se pridružiti nemačkom i evropskom prvaku Bajernu iz Minhena. Reprezentacije Poljske i Škotske sastaju se sutra u prijateljskom meču od 20.45 sati u Varšavi.

Povezana vest:  Kolarov, Tadić, Kostić i Tošić se vratili u klubove