Andoni Zubizarreta

Zubizareta: Znali smo da Pujol odlazi na kraju sezone

Sportski direktor Barselone Andoni Zubizareta rekao je danas da nije iznanađen odlukom kapitena Karlesa Pujola da na kraju sezone napusti klub.
-To nije novost, pre dve godine smo razgovarali o njegovoj sudbini. Znali smo za Viktora Valdesa, Pujola takođe, ali oni su i dalje važni članovi ekipe – rekao je Zubizareta za radio Katalonija.
On je dodao da još nije poznato ko će naredne sezone nositi kapitensku traku, ali da će to biti igrač koji ima dovoljno iskustva da predvodi ekipu.
Predsednik Barselone Žozep Marija Bartomeu poručio je navijačima da će klub dovesti adekvatnu zamenu za Pujola.
-Ne postoji defanzivac u klubu koji može da zameni Pujola. Videćemo na tržištu, potreban nam je golman i centralni bek. Tužan sam zbog njegovog odlaska, ali istovremeno i srećan zbog svega što je doneo klubu. Ne znam kakvi su mu planovi u budućnosti, ali uvek će moći da se vrati – rekao je Bartomeu.
Legendarni defanzivac Barselone saopštio je juče da će zbog čestih problema sa povredama ovog leta napustiti Kamp nou.
Pujol je do sada za Barselonu odigrao 593 utakmice i postigao 18 golova. Sa katalonskim timom osvojio je 21 trofej, od čega šest titula u Primeri, tri Lige šampiona, dva nacionalna kupa, šest Superkupova Španije, dva Superkupa Evrope i dva Svetska klupska prvenstva.
Za reprezentaciju Španije odigrao je 100 utakmica i postigao tri gola. Bio je član tima koji je osvojio prvenstvo Evrope 2008. i šampionat sveta 2010. godine.

Povezana vest:  Blater: Platini mi pretio zatvorom