kaka_111Kaka se vratio i doneo pobedu Real Madridu
Brazilac Kaka zaigrao je za madridski Real posle više od mesec dana pauze i svojim je pogotkom u 82. minuti doneo pobedu 2:1 svom klubu na gostovanju kod Saragose u 34. kolu španskog prvenstva.
Brazilac je prvi trening pod punim opterećenjem nakon više od mesec dana pauze odradio u četvrtak. Mučio ga je problem s preponama. Iz igreje ispao posle revanš utakmice osmine finala Lige šampiona protiv Liona. Protiv Saragose je ušao u igru u 75. minuti umesto Fernanda Gaga, a sedam minuta kasnije je iskoristio odlično i pravovremeno dodavanje Kristijana Ronalda, pa je postigao gol s poludesne pozicije u kaznenom prostoru domaćina niskim udarcem u suprotni ugao golmana Saragose Roberta Gaga.
Bio je to osmi Kakin pogodak ove sezone u Primeri. Ronaldu je, pak, to bila druga asistencija na utakmici. Prvu je upisao u 50. minuti, kada je nakon njegovog udarca golmanr domaćina odbio loptu, ali opet do najskupljeg fudbalera sveta, koji je prosledio kapitena Raulu Gonzalesu, a ovaj je bez problema sproveo loptu u praznu mrežu.
Bio je to Raulov peti pogodak ove sezone u prvenstvu, a ukupno 228. gol u Primeri. Postigao ga je baš na La Romaredi, stadionu na kojem je je 29. oktobra 1994. godine Raul debitovao u Realovoj ekipi. Ovo mu je bila 550. utakmica za Real.
Domaćini su od 52. Minute igrali sa igračem manje pošto je posle udarca laktom u vrat Argentinca Iguaina isključen Mateo Kontini. Ali, i s igračem manje je Saragosa je uspela da izjednači. Zasluga je to brzonogog Adriana Kolunge
U susretu Valensije i Deportiva, poslednjem koji je odigran u subotu u okviru 34. kola Primer, Valensija je prema očekivanjima iskoristila slabu formu Deportiva i upisala još jednu pobedu doduše skromnim rezultatom. Ekipa sa Mestalje je do tri boda je došla golom iz penala, a siguran sa bele tače u 34. minutu bio je Vilja.
Razlika između vodeće Barselone (87) i Reala (86) je i dalje jedan bod. Do kraja prvenstva ostala su još četiri utakmice za španske velikane. Barselona će gostovati kod Viljareala i Sevilje, a na Nou Campu dočekati Tenerife i Valjadolid. Real će, pak, biti domaćin Osasuni i Atletiku, a gostovaće kod Majorke i Malage.
Primera, 34. kolo (subota):
Barselona – Kseres 3:1 (Žefner Suarez 14, Henri 24, Ibrahimović 55 / Bermejo 25)
Saragosa – Real Madrid 1:2 (Kolunga 61 / Raul 50, Kaka 82)
Valensija – Deportivo 1:0 (Vilja 34p)
Nedelja, 25. april:
17:00h Sporting – Valjadolid
17:00h Rasing – Viljareal
17:00h Almerija – Espanjol
17:00h Majorka – Malaga
19:00h Atletiko Madrid – Tenerife
21:00h Hetafe – Sevilja
Ponedeljak, 26. april:
21:00h Osasuna – Atletik Bilbao
Tabela: 1. Barcelona 87. 2. Real 86, 3. Valensija 59 (-1), 4. Majorka 55 (-1)…
Povezana vest:  OFK Beograd: Fudbalu u Srbiji su potrebni strani investitori