dzeko

Sušić kritikovao navijače; Džeko ljut na Sušića

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić kritikovao je danas navijače koji su tokom prijateljske utakmice sa Egiptom u Austriji zviždali napadaču svog tima Edinu Džeku. Selekcija Bosne i Hercegovine je sinoć u Insbruku izgubila od Egipta sa 0:2, u prijateljskoj utakmici, a slabu partiju pružio je fudbaler Mančester sitija Edin Džeko. On je sa 10 golova bio najbolji strelac reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu. 
-Džeko nije zaslužio da ga toliko kritikuju zbog loše igre u prijateljskoj utakmici, pošto svako može da ima loš dan. Mnogi igrači su imali loš dan, ali reakcija navijača nije fer, pošto smo zbog povreda igrali bez nekolicine standardnih igrača – rekao je Sušić. 
On je dodao da će njegova ekipa igrati mnogo bolje na Svetskom prvenstvu, od 12. juna do 13. jula u Brazilu. 
-Čestitam Egiptu, nadigrao nas je, posebno u drugom poluvremenu. Ali, videli smo mnogo korisnih stvari i sigurno je da ćemo biti bolji u mnogo važnijim utakmicama kada počne Svetsko prvenstvo – rekao je Sušić. 
Džeko je, takođe, kritikovao navijače, ali je i ljut što je nateran da ostane na terenu i u drugom poluvremenu. 
-Došao sam povređen i Sušić je to znao, ali me ipak nije zamenio u poluvremenu, što je bio plan. Nije me zamenio ni u drugom delu utakmice, kada sam to tražio. Ne znam zašto me je držao u igri svih 90 minuta – napisao je Džeko na svojoj Fejsbuk stranici. 
-Želim da zahvalim navijačima na podršci, a oni drugi bi trebalo da se stide, pošto sam rođeni pobednik i uvek ostavljam srce za reprezentaciju – dodao je fudbaler Mančester sitija. 
Reprezentacija Bosne i Hercegovine će prvi put igrati na Mundijalu, a takmičiće se u Grupi F sa Argentinom, Nigerijom i Iranom. 

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Ronaldo: Odlazimo uzdignute glave