Arsene Wenger jakna

Venger: Odsustvo Vilšera je veliki udarac za Arsenal

Vezni fudbaler Arsenala Džek Vilšir pauziraće šest nedelja, zbog čega je trener Arsen Venger priznao da je to veliki udarac nadama ekipe da će osvojiti prvu titulu posle skoro 10 godina. „Tobdžije“ su u januaru ostale bez Tija Volkota zbog povrede kolena, a sada će igrati bar osam utakmica bez Vilšera, koji je do sada bio jedan od značajnih igrača za tim iz Londona. 
-Ovo je veliki udarac i za nas i za njega. Jedino što možete je da budete jako tužni, naročito u prvim danima – rekao je Venger novinarima. 
Arsenal je poslednji trofej osvojio 2005. godine, kada je bio šampion Engleske, a ove sezone je još u trci za tri trofeja – Premijer lige, FA Kupa i Lige šampiona. Tim je u prvenstvu počeo da posrće i trenutno je treći na tabeli. 
Vilšer se povredio u prijateljskoj utakmici reprezentacije Engleske protiv Danske. Arsenal sada neće moći da računa na ovog 22-godišnjaka u utakmicama četvrtfinala FA Kupa protiv Evertona sutra, revanš meč osmine finala Lige šampiona u Minhenu i prvenstveni derbi sa Totenhemom. 
-U pitanju je fraktura, nije povreda mišića ili ligamenata. Kada zaceli, neće biti ograničenja u pripremi – rekao je Venger. 
Francuski stručnjak kazao je da je Vilšer dobio slobodno vreme da bi mogao da ne razmišlja o povredi. 
-Nije lepo raspoložen i dobio je nekoliko slobodnih dana da se skloni od ovih stvari i razmišlja o nečem drugom. Ima još 11 kola do kraja, a on će propustiti šest pre nego što nastavi da trenira. Povreda ga neće sprečiti da radi na kondiciji, tako da će dve nedelje posle toga biti spreman. Dakle, maksimalni period pre povratka igranju je osam nedelja – rekao je Venger. 

Povezana vest:  Junajted pobedio Aston Vilu i zauzeo treće mesto na tabeli