omladinci ugovor dzajic

Zvezda predstavila 17 omladinaca koji su potpisali ugovore

Fudbalski klub Crvena zvezda predstavio je danas 17 igrača omladinske škole sa kojima su potpisani profesionalni ugovori.Predsednik crveno-belih Dragan Džajić istakao je da želi da najmanje četiri igrača iz omladinskog pogona igra u prvom timu. 
-Crvena zvezda je uvek imala mlade igrače koji su bili nosioci, ali ako želi da bude velika i u budućnosti, mora da ima četvoro – petoro koji su ponikli u Omladinskoj školi i koji znaju kako diše stadion, publika… – rekao je Džajić na konferenciji za novinare na stadionu Zvezde.
Mladi fudbaleri su potpisali profesionalne ugovore na po tri godine, a dresove s njihovim prezimenima uručili su im Džajić i direktor Omladinske škole Srđan Vasiljević. Džajić je dodao da od samih igrača najviše zavisi da li će doći do prvog tima, i da moraju strpljivo da čekaju šansu. 
-Bilo je priča da nemamo omladinsku školu, ovo je dokaz da to nije tačno. Oni moraju da imaju strpljenja, moraju da poštuju to što su s njima potpisani ugovori, da se dokažu i da iskoriste svoju šansu. Želimo da imamo što više igrača koji su ponikli u klubu, ali oni to moraju da zasluže – rekao je Džajić. 
Omladinsku školu finansira Zvezdin sponzor, ruski Gazprom. 
-Imamo sponzora u Gazpromu, koji odvaja novac za omladinsku školu i to će biti utrošeno samo na njih. To je dovoljno sredstava za godinu dana – rekao je Džajić. 
Upitan da li je to što su Zvezdi nedostajali igrači iz njenog omladinskog pogona, razlog što je čak šest godina bez titule, Džajić je rekao da nikoga ne želi da okrivi: „Nećemo o prošlosti, nećemo nikoga da optužujemo i krivimo. Idemo napred i okrećemo se budućnosti“. 
Na pitanje da li želi da, poput Barselone, svih 11 igrača na terenu bude iz omladinske škole, Džajić je odgovorio potvrdno, ali i da je to „nemoguća misija“. 
-Bilo bi isuviše optimistično da verujem da će biti svih 11, ja to želim, ali je to nemoguća misija. To je uradila samo Barselona… Ali, to ne zavisi od mene, zavisi od njih i od trenera i mogu samo da im poželim da što pre dođu do prvog tima – rekao je on.
-Verujem da će neko od njih dostići slavu (Vladimira Petrovića) Pižona ili (Nemanje) Vidića (koji su bili u omladinskoj školi), da će donostiti titule i igrati značajnu ulogu u Evropi. Važno je da vodimo računa o njima – dodao je Džajić. 

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Parovi baraža za Ligu šampiona

omladinci ugovor 1