Thomas MuellerUbedljive pobede Bajerna i Šalkea

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su danas na gostujućem terenu Volfsburg sa 6:1 i posle 24. Kola ostali su jedina neporažena ekipa u Bundes ligi.
Volfsburg je poveo u 17. minutu golom Nalda, ali je aktuleni šampion Evrope nakon toga postigao šest golova. Dvostruki strelci bili su Tomas Miler i Mario Mandžukić, a golove su postigli još Đerdan Šaćiri i Frank Riberi.
Ekipa Pepa Gvardiole je ubedljivo prva na tabeli sa 68 bodova i ima 13više od drugoplasirane Borusije iz Dortmunda, koja ima i utakmicu manje. Volfsburg je peti na tabeli sa 39 bodova.
Fudbaleri Šalkea pobedili su na svom terenu Hofenhajm sa 4:0. Trostruki strelac u domaćem timu bio je Klas Jan Huntelar, koji je mrežu pogodio u šestom, 28. i 79. minutu. On je mogao da postigne i četvrti gol, ali je promašio jedanaesterac u 31. minutu.
Gol za Šalke postigao je i Činedu Obasi u 55. minutu. Šalke je posle 13. prvenstvene pobede četvrti na tabeli sa 44 boda i ima jedan manje od drugoplasirane Borusije iz Dortmunda, koja ima i utakmicu manje. Hofenhajm zauzima 10. mesto sa 29 bodova.
Augzburg je u Menhengladbahu pobedio Borusiju sa 2:1 golovima Halila Altintopa i Tobijasa Vernera. Jedini gol za Borusiju postigao je Rafael.
Augzburg se popeo na šesto mesto na tabeli sa 38 bodova, a ekipa iz Menhengladbaha je osma sa dva boda manje.
Hanover i Bajer iz Leverkuzena odigrali su nerešeno, 1:1, istim rezultatom završena je utakmica Hamburga i Ajntrahta, dok pobednika nije bilo ni u duelu Štutgarta i Braunšvajga, 2:2.

Povezana vest:  Braunšvajg poražen treći put zaredom