Pele

Pele: Nadam se da demonstranti neće štetiti Mundijalu

Legenda brazilskog fudbala Pele nada se da socijalni nemiri u Brazilu neće imati štetan uticaj na fudbalsko prvenstvo sveta koje se u toj zemlji održava na leto.
-Potrudićemo se da demonstracije ne utiču štetno na Mundijal – rekao je Pele za agenciju AFP.
Pele je naglasio da će Mundijal biti „fantastična prilika za dalji razvoj Brazila u svim oblastima“.
-Nadam se da ćemo organizovati fantastičan Mundijal – ocenio je Pele.
Na pitanje novinara da li se brine zbog socijalnih nemira koji su u Brazilu izbili tokom održavanja Kupa konfederacija juna prošle godine, a traju i dalje, on je odgovorio odrično.
-Istina, razočaran sam kao Brazilac. Imamo dve velike prilike da pokažemo našu zemlju celom svetu – Mundial i Olimpijske igre u Riju 2016. To je šansa da naša zemlja zaradi novac, razvije turizam i izuzetno je važno da demonstranti ne utiču negativno na sve to. Trudićemo se da sve protekne u najboljem redu – rekao je Pele.
Najveći fudbaler svih vremena naglasio je da će Nemačka i Španija biti najveći konkurenti Brazilu u borbi za titulu svetskog šampiona.
-Moramo da budemo oprezni na Mundijalu, jer nas tamo čekaju u ovom trenutku dve najveće reprezentacije sveta – Nemačka koja igra veoma dobro i Španija koja sa istom grupom igrača dominira već osam godina – rekao je Pele.
Na pitanje šta misli o Mesijevoj Argentini, on je odgovorio da ta selekcija ima dobre napadače, ali da im ekipa nije dobro organizovana.
-Uzmite Mesja, na primer, on nije isti kada igra za Barselonu i kada igra za Argentinu. U Barsi mu pomažu Cjavi i Inijesta, dok u Argentini nema takvu podršku – ocenio je Pele.
Prvenstvo sveta u Brazilu biće održano od 12. juna do 13. jula.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati 38. kola i tabela Premijer lige