FUDBALSKA-LOPTA

FK Sloboda: Žrtve smo dogovorenog projekta

Fudbalski klub Sloboda iz Užica danas se povodom dešavanja uoči i tokom utakmice sa Novim Pazarom u Super ligi Srbije oglasio saopštenjem, u kojem navodi da je žrtva dogovorenog projekta. 
-Našim navijačima i svim našim sugrađanima koji su na svojim vozilima imali registarske tablice sa znakom Užica bio je zabranjen ulazak u Novi Pazar – navodi se u saopštenju Slobode. 
-Zašto? Da bruku srpskog fudbala vidi što manje očiju, a mi koji smo tu morali biti, mislimo na igrače, stručni štab, najuže rukovodstvo kluba – bili smo žrtve dogovorenog projekta – dodaje se u saopštenju. 
Sloboda od nadležnih državnih organa i Fudbalskog saveza Srbije traži da odgovore zbog čega je onemogućeno slobodno kretanje ljudi u zemlji Srbiji, navodeći da je reč „o necivilizacijskom činu koji ugrožava proklamovane vrednosti ovog društva. 
Takođe, u saopštenju se dodaje da je „igra, koja je počela pred utakmicu“ nastavljena i tokom meča, kao i pre izlaska na teren. 
-Na stadionu u Novom Pazaru pored nesportskog navijanja i rasističkih poruka u restriktivnom prostoru su pljuštale psovke na račun naših članova stručnog štaba, igrača i komesara za bezbednost kluba, a na terenu su igrači Novog Pazara u liku glavnog sudije Slobodana Veselinovića i njegovih pomoćnika Miloša Gagića i Darka Rasinca imali podršku kao da su članovi najužeg rukovodstva kluba – navodi se u saopštenju Slobode. 
Užičani navode da će biti podneta tužba Komisiji za suđenje I dodaju da je ispred klupe za rezervne igrače Slobode tokom utakmice sa tribina bačeno oko 50 upaljača. 
-Ako se ovako nastavi, takmičenje u Super ligi gubi smisao. Delegat utakmice Slobodan Đerković u protokolu je zapisao ‘u pojedinim trenucima utakmice u teren je ispred rezervne klupe gostiju palo više zgužvanih kartona’ – navode Užičani. 
Sloboda se zbog ovog događaja izvinila navijačima, a u saopštenju dodaju da su pristalice tog kluba „izuzetno odgovorni i svesni članovi društvene zajednice“. 
-Da li se fudbal u Srbiji igra za sudije i one koji ih štite, ili za navijače koji su vraćeni ispred Novog Pazara. Da li je takmičenje u Super ligi biznis ili borba za bodove? Mogli bismo postaviti na stotine pitanja, a jedini i pravi odgovor je u gledanju snimka utakmice Novi Pazar – Sloboda. Kad se pogleda taj snimak sve će maske pasti – piše u saopštenju. 
Utakmica između Novog Pazara i Slobode igrana je u subotu, a domaća ekipa je pobedila sa 2:1. Užičani su meč završili sa 10 igrača. 

Povezana vest:  Pešić potpisao za Tuluz