Arsene Wenger 2013

Venger: Verujemo u čudo, Gvardiola: Posed lopte ključan

Trener Aresenala Arsen Venger rekao je danas da ukoliko njegova ekipa bude imala pozitivan stav u revanš meču osmine finala Lige šampiona protiv Bajern Minhena, može da izbori plasman u poslednjih osam ekipa tog takmičenja. 
-Moramo da odigramo meč puni samopouzdanja i da jurišamo ka njihovom golu. Verujem da tako možemo da proizvedemo divan rezultat. Sve se svodi na to da mi damo prvi gol, a posle toga je sve moguće. Ono što je važno – a to je da smo u dobroj mentalnoj formi – rekao je Venger, a prenose britanski mediji. 
Arsenal je pre tri nedelje na staionu Emirati poražen sa 0:2 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona od minhenskog Bajerna. 
-Prošle godine u ovo doba smo takođe gostovali Bajernu… Tada smo ih pobedili sa 2:0, tako da možemo da verujemo u isti rezultat. Nikada ne možete reći da je ova igra gotova. Mi u Minhen idemo sa uverenjem da možemo da napravimo dobar rezultat – rekao je Venger.
Francuski stručnjak za meč sa Bajernom neće moći da računa na Lorena Kosijelnija, Arona Ramzija i Kima Kalstroma zbog povreda. Arsenal je za vikend u četvrtini finala FA kupa pobedio Everton sa 4:1, dok je Bajern u Bundesligi sa impresivnih 6:1 bio bolji od Volfzburga. 
Bavarci su tim trijumfom upisali 49. utakmicu u kojoj nisu poraženi u svim takmičenjima, čime su izjedničili rekord Arsenala iz 2004. godine, kao i seriju Juventusa iz sezone 2011/12. Trener Bajerna Pep Gvardiola kazao je da na meču sa Arsenalom očekuje dosta problema. 
-Ako Arsenalu damo posed lopte imaćemo velike, velike probleme… A ako lopta bude u našem posedu mi ćemo izboriti učešće u četvrtini finala – rekao je Gvardiola. 
Španski trener, za razliku od svog rivala, neće imati problema u izboru ekipe, pošto su se od povreda oporavili Frank Riberi, Kserdan Šaćiri i Tomas Miler. Revanš utakmica osmine finala imzeđu Bajerna i Arsenala igraće se sutra od 20.45 na stadionu Alijanc arena. 

Povezana vest:  Navas: Real Madrid je prioritet