FUDBALSKA-LOPTA

Prekinut meč između omladinaca BiH i Srbije

Fudbalska utakmica između omladinskih selekcija Bosne i Hercegovine i Srbije prekinuta je danas u Modriči zbog šovinistričkih i nacionalističkih povika navijača. Mondo prenosi da je u susretu igrača do 19 godina sve počelo u 35. minutu, kada je reprezentativac Srbije Milan Gajić verbalno izvređao sudiju Elvisa Mujovića, zbog čega je dobio crveni karton.
Tim povodom sa tribina stadiona „Dr Milan Jelić“ začulo se skandiranje „Ubij Turčina“ i „nož, žica, Srebrenica“, zbog čega je Mujović na kratko prekinuo utakmicu, a kada je u drugom poluvremenu grupa navijača Srbije ponovo krenula sa šovinističkim skandiranjem odlučio je da igrače oba tima pošalje u svlačionicu.
Prekid je trajao više od pola sata, a arbitar Mujović tada je definitivno odbio da nastavi utakmicu na kojoj do prekida nije bilo golova, navodi Mondo.
Selekciji Srbije, koju vodi trener Veljko Paunović, ovo je bila jedna u nizu provera pred nastup u elitnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2014. godine.
Planirano je da omladinci BiH i Srbije odigraju još jednu prijateljsku utakmicu, koja je zakazana za četvrtak u Gradačcu.

Povezana vest:  Rašović zadovoljan, Bekvalac ništa ne zamera svojima