Slavisa Stojanovic press

Stojanović: Ne smemo nikoga da potcenimo

Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je danas da njegov tim ne sme da potceni nijednog rivala i da će za trijumf protiv Radničkog iz Kragujevca, deveti u nizu, morati da odigra mnogo bolje nego protiv Napretka u prethodnom kolu.
-Novi ispit i novo dokazivanje za nas, moramo da odigramo mnogo drugačije i bolje nego protiv Napretka, jer Radnički iz Kragujevca ima iskusne i dobre igrače koji mogu da iskoriste loš dan protivnika. Želimo da odigramo svih 90 minuta skoncentrisano i ostvarimo pobedu. Ne smemo nikoga da potcenimo – rekao je Stojanović na konferenciji za medije na stadionu Marakana.
On se osvrnuo na poziciju desnog beka koja je ostala upražnjena jer Marko Petković pauzira zbog dobijenih kartona.
-Imam par alternativa, mislio sam da igra Pavićević, ali bismo onda na štoperskoj poziciji imali problem. Krneta je enigma, danas će se viši znati o njegovoj povredi, jer su lekari imali različita mišljenja. Martinović sigurno propušta meč zbog povrede rebara, dok Kelhar i Pavićević nisu trenirali punim intezitetom ove nedelje, ali će igrati – rekao je Stojanović.
Na pitanje novinara zašto Zvezda ima oscilacije i periode loše igre tokom mečeva, Stojanović je rekao:
-Ne igramo u određenim periodima kako želimo, to je problem psihičke barijere. Na prijateljskim utakmicama i trenizima je bolje, moramo to da otklonimo što pre i zaigramo opuštenije.
Stojanović je dodao da ga ne zanima previše podatak da će eventualnom pobedom protiv Radničkog, devetom u nizu ove sezone, klub ostvariti treći najbolji učinak kada su uzastopne pobede u pitanju.
Povratnik ju tim posle povrede Miloš Ninković izjavio je da crveno-beli moraju ozbiljno da shvate sve protivnike do kraja sezone.
-Ne možemo nikoga da pobedimo sa pola snage, moramo maksimalno ozbiljno da pristupimo utakmici, a kada je tako, nijedna ekipa u ligi nam ne može ništa. Najbitnije je da budemo prvi, da pobedimo, a onda će drugoplasirana ekipi biti pod pritiskom jer svoj meč igraju u nedelju. Voleo bih da o tituli odluči večiti derbi, ali mislim da je moguće da Crvena zvezda pobedi sve utakmice do kraja – poručio je Ninković.
Utakmica 19. kola Superlige Srbije između Crvene zvezde i Radničkog iz Kragujevca igra se sutra od 17 sati.

Povezana vest:  Gvardiola traži "krticu" u svojim redovima