srbija pozdrav
Srbija igra sa Brazilom, Jamajkom i Panamom na turneji
 
Reprezentacija Srbije odigraće na kraju sezone prijateljske utakmice protiv Brazila, Jamajke i Paname, saopštio je danas nacionalni Fudbalski savez. Po završetku obavezne nedelje odmora na kraju sezone počinju prijateljske reprezentativne utakmice pred početak Svetskog prvenstva u Brazilu.
Srbija će krajem maja i početkom juna ići na američku turneju I odigraće dva meča u SAD i jedan u Brazilu.
U Nju Džersiju 26. maja na programu je meč sa Jamajkom, 31. maja u Čikagu igra se utakmica protiv Paname, dok je duel sa domaćinom Mundijala Brazilom zakazan za 6. jun u Sao Paolu.
Za sada nisu objavljeni termini okupljanja nacionalnog tima i program priprema. FSS je objavio da su „protivnici i lokacije izabrani pažljivo i sa željom da se ispune svi kriterijumi“.
Srbija će protiv Jamajke odigrati prvi meč sa tim imenom na teritoriji SAD, a savez računa i da će veliki broj iseljenika ispuniti stadione u Nju Džersiju i Čikagu.
-Posebno se vodilo računa i o snazi protivnika. Procenjeno je da je gradacija po jačini adekvatna uslovima u kojima će mečevi biti odigrani, kao i osnovnoj želji da se ekipa pravilno pripremi za početak novih kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2016. u Francuskoj – naveo je FSS.
Ova turneja biće poslednje okupljanje reprezentacije do jeseni, kada su na programu prijateljska utakmica protiv Francuske, a onda i kvalifikacije za EP. FSS je posebno naglasio da je utakmica u Sao Paolu dogovorena posle direktnog poziva FS Brazila.
-Poziv i meč predstavljaju veliku čast za srpski fudbal, jer je jedan od favorita narednog takmičenja insistirao da mu protivnik u poslednjoj pripremnoj utakmici pred početak Mondijala bude reprezentacija Srbije – naveo je FSS.
Mundijal počinje 12. juna. 
Povezana vest:  Perez: Pravda je zadovoljena, Ronaldo je najbolji na svetu