Slavisa Stojanovic press
Stojanović: Bili smo strpljivi i dočekali gol
 
Trener fudbalera Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je večeras da je njegov tim strpljivo tražio šansu protiv Radničkog iz Kragujevca i na kraju zasluženo došao do pobede na svom terenu.
-OČekivano teška utakmica. Znali smo da Radnički ima iskusne i dobre igrače, a bili su veoma disciplinovani. Strpljivo smo tražili rešenje za njihovu odbranu i dali smo gol u završnici. Imali smo pre toga dosta šansi, mogli smo ranije da rešimo meč – rekao je Stojanović na konferenciji za novinare posle meča.
Zvezdi je to bila deveta uzastopna prvenstvena pobeda, a jedini gol dao je rezervista Filip Kasalica u 75. minutu.
-Sada mogu da budem pametan i da kažem da je uvođenje Kasalice bio pravi potez. On je vredno trenirao cele nedelje, dok je Daudi danas nedostajala energija. Pokušali smo sa Kasalicom i pogodili smo – naveo je on i dodao da ekipa mora da igra mnogo brže kada sa druge strane stoji rival koji je isključivo orijentisan na odbranu.
Trener Radničkog Dušan Đorđević kazao je da njegova ekipa nije mogla da pruži više od ovoga što je večeras pokazala u Ljutice Bogdana.
-Još jedna teška utakmica, posle duela sa Partizanom u prošlom kolu. Moji igrači su izvukli maksimum u predivnom ambijentu. Nismo uspeli ništa više ostvarimo od korektnog poraza. Predstoji nam borba za opstanak i okrećemo se sledećim utakmicama – rekao je Đorđević.
Večerašnjom pobedom Zvezda je stekla četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan koji sutra gostuje Radu.
Povezana vest:  Prosinečki sutra pred novinarima na stadionu Crvene zvezde