pep gvardiola superGvardiola i Rumenige žale zbog odlaska Henesa

Izvršni direktor minhenskog Bajerna Karl Hajnc Rumenige i trener Pep Gvardiola složni su u oceni da će klubu mnogo nedostajati doskorašnji predsednik Uli Henes, koji je osuđen na tri i po godine zatvora zbog utaje poreza.
Henes je napustio minhenski klub u petak jer je osuđen na tri i po godine zatvora zbog utaje poreza od 27,2 miliona evra, a na njegovu poziciju došao je Karl Hopfner.
-Ja sam ovde samo devet meseci, ali sasvim dovoljno da vidim koliko Henes znači klubu. On je priznao grešku i još uvek se nadam da bi mogao da se vrati u Bajern. Klubu je sada potrebno da igrači zadrže pozitivnu energiju – rekao je Gvardiola za „Skaj“.
Rumenige je istakao da žali zbog odlaska čoveka koji je mnogo dao najtrofejnijem nemačkom klubu i petostrukom šampionu Evrope.
-Želim mu sve najbolje. Naravno da smo svi veoma tužni jer je on jedan od najzaslužnijih za višedecenijsko jačanje Bajerna. Njegova zasluga u tome je nemerljiva. Sada moramo da održimo klub stabilnim, a to neće biti jednostavno. Ne možete naći čoveka kakav je Uli – zaključio je Rumenige.
Henes je 1970. do 1979. godine igrao za Bajern, sa kojim je osvojio tri titule Bundeslige, tri Kupa šampiona, Interkontinentalni kup i nacionalni kup.
Sa reprezentacijom Nemačke osvojio je titulu evropskog šampiona 1972. i svetskog prvaka 1974. godine.

Povezana vest:  Roben: Finale LŠ je utakmica mog života