Barselona ubedljiva protiv Osasune, Mesi rekorder kluba

Fudbaleri Barselone pobedili su Osasunu sa 7:0 u 28. kolu španskog fudbalskog prvenstva, a Lionel Mesi je s današnja tri gola postao najbolji strelac u istoriji tog kluba.
Klub s Nou Kampa je do pobede došao golovima Mesija u 18. i 63. i 88. minutu, Aleksisa Sančeza u 22, Andersa Inijeste u 34, Kristijana Telja u 79. i Pedra u 91. minutu.
Barselona je treća na tabeli Primere sa 66 bodova, četiri manje od prvoplasiranog Real Madrida i jednim manje od Atletiko Madrida.
Osasuna je na 15. poziciji sa 29 bodova.
Današnjim pogocima Lionel Mesi je stigao do brojke od 371 gola za Barselonu u svim takmičenjima i tako je postao najbolji strelac u istoriji kluba.
Argentinski fudbaler je još pre dve godine postao najbolji strelac kluba u zvaničkim mečevima, a danas je po ukupnom broju datih golova sa prvog mesta „skinuo“ Paulinja Alkantaru koji je postigao 357 golova.
Sledeći rekord koji je pred Mesijem je – najbolji stralac u istoriji Lige šampiona. Trenutno, najbolji strelac najelitnijeg fudbalskog takmičenja je legenda Real Madrida Raul Gonzales, koji je postigao 71 gol, dok je Mesi postigao 67.

Povezana vest:  ŠPANIJA LIGA, VESTI