Mesi: Ostajem u Barseloni dok me budu želeli

Prva zvezda Barselone Lionel Mesi ponovio je danas da ga ne interesuju medijske spekulalcije i da želi do kraja karijere da brani boje aktuelnog prvaka Španije. Mesi je danas postigao tri gola u prvenstvenoj pobedi Barselone nad Osasunom (7:0) i postao najbolji strelac u istoriji katalonskog kluba sa 371 golom u svim takmičenjima, uključujući i prijateljske utakmice.
-Dokle god me ljudi budu želeli, ja ću ostati ovde. Moja namera je da karijeru završim u dresu Barselone – rekao je Mesi španskim novinarima posle obaranja rekorda Paulina Alkantare, koji je za Barselonu postigao 369 golova između 1912. i 1927. godine.
Poslednjih meseci pojavile su se spekulacije da bi Argentinac mogao na kraju sezone da napusti Barsu zbog navodnih nesulgasica s rukovodstvom kluba.
Mesi je dodao da još postoje šanse da Katalonci odbrane titulu, iako zaostaju četiri boda za vodećim Realom iz Madrida, sa kojim se sastaju sledećeg vikenda u „El Klasiku“.
-Nadam se da možemo da ponovimo dobru igru. Znamo da će biti teško na Santjago Bernabeu, ali mi ćemo se potruditi da se za titulu borimo do kraja – poručio je Mesi.
Posle obaranja novog rekorda Mesiju predstoji da „skine“ Raula sa poticije najboljeg strelca u istoriji Lige šampiona.
Raul je u dresu Reala i Šalkea postigao 71 gol u elitnom takmičenju, a Mesi ima četiri gola manje.

Povezana vest:  MOZZART ZLATNA LIGA, Telusu derbi Telekoma