Jose Mourinho ljut

LIGA ŠAMPIONA

Galatasaraj vreba šansu u Londonu, Real dočekuje Šalke

Fudbaleri Čelsija dočekaće sutra u Londonu turski Galatasaraj sa ciljem da uz što manje problema i uzbuđenja potvrde plasman u četvrtfinale Lige šampiona, dok će Real u Madridu imati lak posao protiv Šalkea.
Čelsi je u prvoj utakmici u Istanbulu remizirao 1:1, ali je minulog vikenda posle mnogo vremena doživeo poraz u Premijer ligi, od Aston Vile (1:0) i napravio lošu uvertiru za dolazak turskog tima, na čelu sa Didijeom Drogbom, ljubimcem Stamford Bridža gde je igrao od 2004. do 2012. godine.
-Imaću pomešana osećanja. Drago mi je što ću ponovo igrati na Stamford Bridžu protiv bivšeg kluba i starih prijatelja. Ne znam kako ću da reagujem – rekao je nedavno Drogba.
Turska ekipa takođe je kiksnula u poslednjem meču u nacionalnom šampionatu, pošto je odigrala bez golova protiv Karabukspora.
-Naravno da ne mogu da budem siguran da ćemo se plasirati u četvrtfinale. Neće biti lako. Sigurno je jedino da sada počinje pravo takmičenje. Svi najbolji timovi Evrope su tu, osim Juventusa, koji je ispao baš od Galatasara – kazao je menadžer Čelsija Žoze Murinjo.
U drugoj sutrašnjoj utakmici madridski Real će dočekati Šalke, kojeg je u prvom meču u Gelzenkirhenu „torpedovao“ sa 6:1.
To je slavnom španskom klubu bio tek drugi trijumf na tlu Nemačke u evrokupovima, u 25. meču.
Za Madriđane, koji se nalaze u odličnoj formi, sutrašnji meč biće prava uvertira za ono važnije što ih čeka sledećeg vikenda, El klasiko, derbi sa Barselonom koji će u velikoj meri odrediti ishod bitke za šampionski trofej u Primeri.
Ekipa Šalkea prošlog vikenda je u meču Bundeslige pobedom nad Augsburgom uspela da se probije do trećeg mesta na tabeli.
-Hoćemo da opet počnemo da pobeđujemo, iako znamo da je gotovo nemoguće da prođemo u četvrtfinale. Ne idemo u Madrid na izlet, hoćemo da pružimo sjajnu partiju – naveo je igrač Šalkea Kevin Prins-Boateng. 
Obe sutrašnje utakmice igraju se od 20.45.

Povezana vest:  Izraelac Lijani sudi meč Inter - Partizan