NAŠA REPREZENTACIJA U ČETVRTOM ŠEŠIRU PRED ŽREB U JUŽNOJ AFRICI

Orlovima se smeši sreća

 

radomir anticNaša fudbalska reprezentacija biće u četvrtom šeširu pred  žreb u Kejptaunu, koji je na programu u petak. Tako je  odlučio oragnizacioni komitet Svetskog prvenstava koje se održava narednog leta u Južnoj Africi.

Imajući na u umu da su „orlovi“ trebali da budu svrstani u drugi šešir, ova vest možda samo na prvi pogled može da bude razočaravajuća, ali suština je sasvim drugačija.
Samo su nosioci grupa određeni prema poziciji na listi FIFA (oktobarskoj), dok se raspored ostalih šešira pravio na osnovu geografskog kriterijuma.
Južna Afrika je kao domaćin automatski postavljena kao A1 (nosilac u Grupi A), a nosioci će biti još Brazil, Španija, Holandija, Italija, Nemačka, Argentina i Engleska.
U drugom šeširu će se naći reprezentacije iz Azije (Australija, Japan, Severna Koreja, Južna Koreja), Srednje, Centralne Amerike i Kariba (SAD, Meksiko, Honduras) i Okeanije (Novi Zeland).
Treći šešir će činiti ekipe iz Afrike (Alžir, Kamerun, Obala Slonovače, Gana i Nigerija) i Južne Amerike (Čile, Paragvaj, Urugvaj).
Preostale evropske selekcije su u četvrtom šeširu (Danska, Francuska, Grčka, Portugal, Srbija, Slovačka, Slovenija, Švajcarska).
Fudbalska Srbija  može da bude zadovoljna sastavima šešira, jer su izbegnuti Francuzi, Portugalci i ostale izuzetno jake reprezentacije. Prema ocenama i novonastale situacije najgora kombinacija protivnika u Južnoj Africi mogla da nam  bude Španija, SAD i Čile. A i takva grupa i nije tako strašna i nepremostiva.
Petak nije tako daleko, ostaje nam nada da ćemo imati malo više sreće nego pred mundijal u Nemačkoj kada je naša reprezentacija pod imenom DZ Srbija i Crna Gora bila svrstana u grupu sa Argentinom, Holandijom i Obalom Slonovače.

Povezana vest:  Vučinić: Toti je i dalje nezaustavljiv