Wayne Rooney

Može li Olimpijakos „potonuti“ kao Maradonina Barselona?

Fudbaleri Mančester Junajteda sutra u revanš meču osmine finala Lige šampiona protiv Olimpijakosa na Old Trafordu žele da repriziraju čudo od pre tri decenije, kada su protiv Barselone predvođene Dijegom Armandom Maradonom, u revanšu četvrtfinala tadašnjeg Kupa kupova slavili sa 3:0 i prošli dalje.
Poraz od 2:0 pre tri nedelje u Pireju iz sadašnje perspektive izgleda nenadoknadivo, pogotovo posle debakla minulog vikenda protiv Liverpula (3:0), ali navijači još uvek aktuelnog šampiona Engleske nadaju se da istorija može da se ponovi.
Junajted je tog istorijskog 20. marta 1984. godine slavio zahvaljujući golovima kapitena Brajana Robsona (dva) i Frensisa Stepltona. Osim njih dres „crvenih đavola“ nosili su Norman Vajtsajd, Mark Hjuz, Arno Miren, dok je na klupi sedeo Ron Etkinson.
Sa druge strane, tadašnji trener Barselone bio je čuveni Argentinac Luis Cezar Menoti, a sem Maradone igrali su Bernd Šuster, Viktor Munjoz, Hulio Alberto, Alesanko. Junajted je kasnije u polufinale eliminisan od Juventusa, koji je potom i osvojio trofej, pobedom protiv Porta u finalu sa 2:1.
-Moramo da zaboravimo sve što je iza nas i sve karte bacimo na utakmicu sa Olimpijakosom. Očekujem veliku podršku navijača, pristup mora da bude maksimalan od prvog minuta i onda je sve moguće – poručio je napadač Junajteda Vejn Runi.
Gosti iz Pireja najavljuju da neće čuvati dva gola prednosti, a trener Mičel nada se da će i iskusni Argentinac Havijer Saviola biti spreman, jer bi njegova brzina mogla da bude od presudnog značaja na Old Trafordu.
Istovremeno, Dortmund će posle 4:2 u Sankt Peterburgu dočekati Zenit i sve osim laganog prolaza „milionera bila bi prvorazredna senzacija.
Na klupi gostiju sedeće doskorašnji kapiten Sergej Semak, koji menja smenjenog trenera Lućijana Spaletija, pre nego što u četvrtak kormilo ruskog šampiona preuzme Portugalac Andre Viljaš-Boaš.
Srpski reprezentativac Miloš Jojić, posle pogotka protiv Menhengladbaha minulog vikenda, mogao bi da debituje u elitnom evropskom takmičenju.
Utakmice u Mančesteru i Dortmundu igraju se od 20.45 sati

Povezana vest:  Kraj sezone za Filipea, propušta i Mundijal