Didier Drogba 1

LIGA ŠAMPIONA

Čelsi i Real Madrid očekivano u četvrtfinalu LŠ

Fudbaleri Čelsija i Reala iz Madrida očekivano su prošli u četvrtfinale Lige šampiona posto su večeras u revanš utakmicama osmine finala bili uspešniji od Galatasaraja, odnosno Šalkea. Čelsi je na Stamford Bridžu savladalo Galatasaraj sa 2:0, dok je Real na Santjago Bernabeu ponovo bio bolji od Šalkea – 3:1.
„Plavci“ su na prvom meču u Istanbulu ostali neporaženi (1:1), a španski „kraljevski klub“ u Gelzenkirhenu je pre tri nedelje deklasirao domaćina (6:1).
Tim Žozea Murinja nije kod kuće u Londonu dozvolio nikakvo iznenađenje i jurišima od samog početka stekao je odlučujuću prednost već na poluvremenu. Iskusni Kamerunac Samjuel Eto zatresao je mrežu posle samo tri minuta igre na asistenciju Oskara, da bi u završnici prvog dela susreta nedostižnih 2:0 osigurao defanzivac Geri Kejhil.
Čelsi je nastavak utakmice odigrao opušteno i rutinski sačuvao sigurno vođstvo za prolaz u četvrtfinale. Branislav Ivanović je standardno dobro odradio svih 90 minuta, a Nemanja Matić nije bio u sastavu pošto nema pravo nastupa u Ligi šampiona jer je prethodno u elitnom takmičenju nastupao za Benfiku.
Najopasniji igrači turskog tima Didije Drogba, Vesli Snajder i Jilmaz bili su budno čuvani, tako da Galatasaraj nije stigao ni do počasnog pogotka. Drogba je burno pozdravljen od navijača Čelsija, u čijem dresu je sa velikim uspehom igrao punih osam sezona.
Real Madrid je bez problema ponovo pobedio Šalke, iako je trener Karlo Anćeloti na Santjago Bernabeu izveo kombinovan sastav, čuvajići pojedince za predstojeći EL Klasiko protiv Barselone u nedelju. 
Kristijano Ronaldo bio je dvostruki strelac, pa je stigao do brojke od 13 golova u Ligi šampiona, a jedan od najzapaženijih na terenu bio je Geret Bejl. Šalke je uspeo samo da izjednači na 1:1, a nakon drugog pogotka Ronalda tačku na meč stavio je Morata 15 minuta pre kraja.
Večerašnji rezultati:
Čelsi – Galatasaraj 2:0 (Eto 4, Kejhil 42)
Real Madrid – Šalke 3:1 (Ronaldo 21, 74, Morata 75 – Hogland 31)
U preostalim revanšima osmine finala sutra od 20.45 sati sastaju se Borusija Dortmund – Zenit (prvi meč 4:2) i Mančester Junajted – Olimpijakos (0:2).
Odigrano ranije: Bajern Minhen – Arsenal 1:1 (prvi meč 2:0), Atletiko Madrid – Milan 4:1 (1:0), Barselona – Mančester Siti 2:1 (2:0), Pari Sen Žermen – Bajer Leverkuzen 2:1 (4:0).
Žreb četvrtfinalnih parova Lige šampiona biće održan u Nionu 21. marta.

Povezana vest:  Alegri: Drago mi je zbog Ljorentea