frank rajkard ofk bgd

Rajkard završio trenersku karijeru

Bivši trener Barselone Holanđanin Frank Rajkard najavio je da završava trenersku karijeru, kako bi se posvetio drugim stvarima u životu.
-Kako sada stoje stvari, neću više raditi kao trener. Nemam nameru da radim taj posao do 60. godine. Zahvalan sma fudbalu na svemu što mi je dao, ali sada želim da se posvetim drugim stvarima – rekao je Rajkard za holandski casopis „Vetbal internacional“. .
Pedesetjednogodišnji stručnjak je ipak, dodao da se neće potpuno odreći fudbala.
-Želim i dalje da gledam utakmice i da pričam o fudbalu, ali ne želim da budem na terenu i da osećam stalni pritisak – rekao je Rajkard.
Rajkard je trenutno bez angažmana, pošto je prošle godine smenjen sa mesta selektora Saudijske Arabijr.
Rajkard je u karijeri trenirao i Spartu, Barselonu i Galatasaraj, ali je najviše briljirao u katalonskom klubu, sa kojim je u periodu od 2003. do 2008. osvojio Ligu sampiona – 2006, kao i dve titule u Primeri.
Rajkard je kao igrač bio član čuvene holandske trojke Milana, uz Gulita i Van Bastena, sa kojima je osvojio dve titule šampiona Evrope i dva Skudeta, dok je sa Ajaksom pet puta bio prvak Holandije i jednom osvajač Lige šampiona. Za reprezentaciju Holandije odigrao je 73 utakmice i osvojio titulu prvaka Evrope 1988. godine.

Povezana vest:  FIFA i zvanično oslobodila Katar optužbi za korupciju