Robin-van persie-Manchester OlympiacosVan Persi odveo Junajted u četvrtfinale, Borusija rutinski

Fudbaleri Mančester Junajteda i Borusije Dortmund preostali su učesnici četvrtfinala Lige šampiona.
Engleski klub je večeras u revanšu osmine finala protiv Olimpijakosa nadoknadio dva gola minusa iz prvog meča i trijumfovao sa 3:0, dok je Borusija poražena kod kuće od Zenita rezultatom 2:1, ali je prošla dalje zahvaljujući sigurnoj pobedi u Sankt Peterburgu (4:2).
Junak susreta na Old Trafordu bio je holandski napadač Robin van Persi, koji je postigao het-trik za veliko slavlje navijača i prolaz Junajteda među osam najboljih timova.
Trostruki prvaci Evrope zasluženo su prošli dalje posle bolje i nadmoćnije igre i donekle spasli sezonu nakon posrtanja u Premijer ligi. Van Persi je bio precizan u prelomnim trenucima utakmice, ali je ispunjeni Old Traford strepeo do poslednjeg sudijskog zvižduka, pošto se Olimpijakos nije predavao i dugo pretio golom kojim bi verovatno dosao do cilja.
Grci su imali nekoliko veoma povoljnih šansi, pre svih Kembel, Fuster i Domingez, ali ih nisu iskoristili i platili su skup ceh. Domaćina je, mora se priznati, spasao pouzdani golman De Gea, koji je odradio posao na sjajan način, a u par navrata skinuo je „zicere“.
Mančester Junajted je do žarko željenog uspeha došao ponajviše ogromnoj energiji i trudu svih igrača. Nije blistao, ali je imao raspoloženog Van Persija, koji je prvo iznudio, potom i realizovao penal, kasnije materijalizovao odlično dodavanje Vejna Runija, a na kraju stavio tačku precizno izvedenim slobodnim udarcem
Poslednjih pola sata utakmice proteklo je u opreznoj igri „crvenih đavola“ i čuvanju prednosti, sa tek povremenih ozbiljnijim napadima, dok su gosti bez uspeha pokušavali da probiju čvrstu odbranu protivnika.
Na kraju, igrači Junajteda sa uzdignutim rukama dočekali su završetak susreta koji bi mogao da im bude podsticaj za nastavak sezone, dok su njihovi protivnici dugo ostali na terenu u neverici da su ispustili četvrtfinale.
Menadžer domaćina Dejvid Mojes pretumbao je tim za večerašnji meč. Kapiten Nemanja Vidić nije bio ni među rezervama, a nastupio je legenda kluba Rajan Gigs, koji je sa 40 godina i 110 dana postao najstariji igrač u nokaut fazi Lige šampiona do sada.
Zenit je u Dortmundu ostvario „Pirovu pobedu“. Pogotkom Hulka u ranoj fazi susreta ruski tim najavio je moguće iznenađenje, međutim, Borusija je izjednačila nakon dvadesetak minuta i rutinski odradila posao, iako je Rondon doneo vođstvo gostima u završnici.
Srpski internacionalac Miloš Jojić igrao je za Borusiju od 69. minuta, dok je Aleksandar Luković u Zenitu presedeo na klupi.
Rezultati:
Mančester Junajted – Olimpijakos 3:0 (Van Persi 25. penal, 45, 51)
Borusija Dortmund – Zenit 1:2 (Kel 38 – Hulk 16, Rondon 73)
Odigrano juče: Čelsi – Galatasaraj 2:0 (prvi meč 1:1), Real Madrid – Šalke 3:1 (6:1).
Odigrano ranije: Bajern Minhen – Arsenal 1:1 (prvi meč 2:0), Atletiko Madrid – Milan 4:1 (1:0), Barselona – Mančester Siti 2:1 (2:0), Pari Sen Žermen – Bajer Leverkuzen 2:1 (4:0).
Žreb četvrtfinalnih parova Lige šampiona biće održan u Nionu u petak od 12 sati.

Povezana vest:  Tošić: Mladi igrači da nastave da se bore