pecnik

Pečnik i Dauda: Nećemo osvetu, cilj je nova pobeda

Fudbaleri Crvene zvezde Slovenac Nejc Pečnik i Nigerijac Abiola Dauda izjavili su danas da im je kiks protiv Donjeg Srema u prvom delu šampionata (2:2) najteže pao i da će narednog vikenda učiniti sve da se revanširaju ekipi iz Pećinaca. Utakmica između Donjeg Srema i Crvene zvezde biće odigrana u Novom Sadu, pošto stadion u Pećincima ne ispunjava bezbednosne uslove.
-Još se sećam našeg duela iz prvog dela sezone, taj kiks nam je najteže pao, igrali smo kod kuće, pred punim tribinama, u slavljeničkoj atmosferi zbog 50. rođendana Marakane, vodili 2:0, imali igrača više i trebalo nam je punoi vremena da se oporavimo – rekao je Pejčnik prilikom gostovanja crveno-belih na štandu NIS-a na Beogradskom sajmu automobila.
Slovenački reprezentativac ne krije da očekuje novu, 10. uzastopnu pobedu i ostanak na liderskoj poziciji.
-Oni će igrati „100 na sat“ jer se bore za opstanak, ali mi očekujemo tri boda. Sada smo u seriji pobeda i nadam se da ćemo je nastaviti i posle Novog Sada. Za nas je bolje da se tamo igra meč, imaćemo veliku podršku navijača i verujem da ćemo se na kraju radovati – poručio je Pečnik.
Novu pobedu očekuje i Dauda, ali upozorava da će za ostvarenje cilja biti potrebna mnogo bolja igra nego protiv Radničkog iz Kragujevca u prošlom kolu.
-Dobro se sećam meča u jesenjoj polusezoni, ipak, sada nas očekuje druga utakmica i druga priča. Bolje poznajemo protivnika i moraćemo da damo sve od sebe ukoliko mislimo da osvojimo tri boda. Ne želimo osvetu, već da odigramo dobro i zabeležimo 10. pobedu u nizu – zaključio je Dauda.
Utakmica 21. kola Superlige između Donjeg Srema i Crvene zvezde igra se u subotu od 14.30 sati na stadionu Karađorđe u Novom Sadu.

Povezana vest:  Nejmar: Turan je sjajan