Alex Ferguson 2013

Ferguson čestitao Vengeru 1.000 utakmicu 

Bivši menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson čestitao je menadžeru Arsenala Arsenu Vengeru predstojeću 1.000 utakmicu na kormilu tog kluba protiv Čelsija u subotu.
Ferguson i Venger bili su godinama najveći rivali na klupama dva premijerligaška kluba i čak nisu pričali pet godina posle utakmice na Old Trafordu oktobra 2004. kada je Junajted prekinuo niz od 49 uzastopnih pobeda Arsenala.
-Čestitam Arsenu na ovom veličanstvenom dostignuću – rekao je škotski stručnjak.
Ferguson je dodao da „ne može rečima dovoljno da pokaže koliko je bilo potrebno truda, požrtvovanja i posvećenosti kako bi se postigao ovaj Vengerov rezultat“.
-Prema Vengeru osećam najveće moguće poštovanje – rekao je Ferguson.
Jedan od najuspešnijih menadžera u istoriji Premijer lige rekao je da su tokom godina on i Venger „uživali u fantastičnim bitkama na fudbalskom terenu“.
-Može se reći da smo zajedno preživeli tako što smo poštovali napore onog drugog da igra najlepši fudbal. Oduvek sma uživao u igri Arsenala – rekao je Ferguson.
Ferguson se penzionisao prošle godsine posle 26 godina na klupi Junajteda.
-Mečevi protiv Arsenala su uvek bile poseban izazov, a mnoge sate sam potrošio razmišljajući o njima – rekao je Ferguson.
Venger, kome je danas u klubu uručen „zlatni top“, kao simbol Arsenala, pridružiće se u subotu Fergusonu kao četvrti menadžer koji je sa jednim engleskim klubom odigrao 1.000 utakmica.

Povezana vest:  Mesi izjednačio Kokuov rekord po broju nastupa za Barselonu